Hlavní obsah

Rozverný Ronaldo zavěsil, potom se točil v bagu. Vyhazov z United ho evidentně netrápí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Natáhl krok, zacupital, pověsil se do vzduchu a hlavou zavěsil. Takové bylo entrée Cristiana Ronalda na středečním tréninku Portugalců v Kataru, kteří ve čtvrtek duelem s Ghanou vstoupí do mistrovství světa. Úterní vyhazov z Manchesteru United na Ronalda rozhodně negativně nedopadl.

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo na tréninku Portugalska na mistrovství světaVideo: Robert Neumann, Právo

 
Článek

(Od našeho zpravodaje v Kataru) - Spíš naopak. Den před utkáním byl portugalský klenot plný energie a vynikající nálady. Na trávník druholigového katarského klubu Al Shahania SC, který sídlí zhruba 20 kilometrů severozápadně od Dauhá, vyběhl mezi prvními.

Když spatřil, že za přenosnou brankou uprostřed hřiště stojí s míčem pravý obránce Diogo Dalot, křikl na něj a vyžádal si centr. Teď jsou spoluhráči už jen v národním týmu, na Old Trafford se po světovém šampionátu vrátí pouze Dalot. A také záložník Bruno Fernandes, další portugalská opora Manchesteru United.

„Bylo to privilegium hrát s Cristianem. Byl pro mě vždy inspirací, byl sen být s ním v United. Ale víme, že nic netrvá věčně. Cristiano se mnou o konci v Manchesteru nemluvil, jde o jeho osobní rozhodnutí. Toto téma jsme neprobírali ani v národním mužstvu. Všichni se soustředíme na mistrovství světa," uvedl Fernandes na středeční tiskové konferenci v Dauhá.

Krok slavného anglického klubu přišel krátce poté, co Ronaldo v rozhovoru před odletem na mistrovství světa v rozhovoru ostře vystoupil proti trenérovi Eriku ten Hagovi a vedení United. Mimo jiné prohlásil, že se cítí klubem zrazen a že ke kouči nechová respekt. United na Twitteru v úterý večer oznámili, že s 37letým útočníkem s okamžitou platností ukončili spolupráci.

V Kataru tedy absolvoval Ronaldo první trénink v kariéře v roli volného hráče. Nikdy předtím se mu pochopitelně nestalo, aby byl nějaký čas bez klubu. Evidentně se tím však netrápí. Alespoň dle tréninku, na kterém nebylo zdaleka tolik novinářů a fotografů, jako na pondělní předzápasové přípravě Argentiny s hvězdným Lionelem Messim.

V jednu chvíli se Ronaldo točil v bagu. Posměškům a ironickému potlesku, kterým čelí hráči, jenž stráví uprostřed baga nejdelší dobu, ale unikl. Vyhlížel namotivovaně, zároveň neronaldovsky klidně. Stejně jako jeho velký rival Messi, také Ronaldo stojí s nejvyšší pravděpodobností před svým posledním mistrovstvím světa. Má na něm ale o motivaci navíc - přesvědčit potenciální zaměstnavatele, že je stále světová star.

Reklama