Hlavní obsah

Strach o fotbalovou hvězdu! Srdeční šok v přímém přenosu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2021 kvůli vážným srdečním problémům musel v Barceloně ukončit kariéru, nyní znovu argentinský fotbalový kanonýr Sergio Agüero vyděsil všechny fotbalové fanoušky. Během interview na platformě Twitch ho postihla srdeční arytmie a moderátora i sledující zachvátila panika. Problémy naštěstí bleskově vyřešil speciální čip v kardiostimulátoru, který lékaři fotbalistovi voperovali.

Foto: Profimedia.cz

Argentinský útočník Sergio Agüero během tréninku reprezentace.

Článek

Bývalý hráč Atlética Madrid či Manchesteru City se v rozhovoru na Twitchi se španělským streamerem Ibaiem Llanosem náhle odmlčel a chytil se za hrudník. „Co se děje? Mám zavolat lékaře?" ptal se starostlivě Llanos, který byl připraven okamžitě interview ukončit a odvézt Agüera do nemocnice. Situace se ale záhy uklidnila.

„Myslím...myslím, že jsem měl miniarytmii," vysoukal ze sebe po chvíli vicemistr světa z roku 2014 a jal se vysvětlovat, jak jeho přístroj v těle funguje. „Srdeční arytmie zalarmovala kardiostimulátor, který pak reagoval na problém malým výbojem. Mám v těle čip, který vše kontroluje, řídí a vyšle přístroji příslušný signál," dodal Agüero a moderátorovi ukázal na mobilním telefonu, že systém skutečně zaznamenal nepravidelný tep.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Buenos Aires sice oficiálně před dvěma lety kvůli maligní arytmii ukončil kariéru, lékařský zákrok a voperovaný speciální čip mu ale dal další naději. V lednu letošního roku nastoupil na 20 minut za tým Barcelona SC z Guayaquillu v rámci přípravy ekvádorského mužstva na novou sezonu.

Reklama