Hlavní obsah

Unikátní zápas. Kanonýři poprvé v novém miléniu neposlali na MS střelu na bránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled na sestavy sliboval slušnou ofenzivní podívanou, jenže realita byla někde úplně jinde. Vůbec poprvé v novém tisíciletí skončil zápas na fotbalovém mistrovství světa bez střely na bránu. A to Uruguay i Jižní Korea mají ve svých řadách nadstandardní útočníky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Uruguay - KoreaVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Blíže skórování byli Jihoameričané, krátce před přestávkou trefil stoper Diego Godín hlavou tyč, brankovou konstrukci orazítkoval v závěru také záložník Realu Madrid Federico Valverde. Jenže ani jeden pokus se do statistik pokusů letících na bránu nepočítá.

„Byl to vyrovnaný souboj. V prvním poločase nás Korea dostala do potíží, pak jsme se ale její hře dokázali přizpůsobit a vyrovnat. Poslední část zápasu jsme dominovali," zhodnotil kouč Uruguaye Diego Alonso čtvrtou bezgólovou remízu na šampionátu v Kataru.

„Chyběla nám lehkost při zpracování a řešení klíčových situací. Získaného bodu musíme v dalším průběhu využít," dodal Alonso, jenž poslal do základní sestavy mimo jiné kanonýra Luise Suáreze, ve druhém dějství ho vystřídal za dalšího vynikajícího útočníka Edinsona Cavaniho. Celý zápas pak odehrála historicky nejdražší posila Liverpoolu Darwin Núňez. Na papíře se takovou kvalitou může na turnaji chlubit málokdo.

„Určitě máme kvalitu a hráče, kteří mohou ukázat mnohem víc," souhlasil 36letý kapitán Godín, který za podzim odehrál kvůli zranění jen minimum duelů.

Na druhé straně měl držet ofenzivní prapor Son Hung-min, jenž kvůli nedávné fraktuře v obličeji a následné operaci nastoupil s ochrannou maskou a připomínal populárního Batmana. Ani 30letý křídelník londýnského Tottenhamu však nebyl příliš vidět.

„Do týmu se začlenil až v posledních dnech. Po zranění a vystavení těžším zápasům je přirozené, že si musí zvykat. Jeho adaptace nějaký čas zabere," podotkl trenér Korejců s portugalskými kořeny Paulo Bento.

„Moje zranění naštěstí nebylo nakonec tak vážné, včas jsem se dal do pořádku," ulevil si po svém úvodním střetnutí na letošním mundialu Son.

Reklama