Hlavní obsah

Trenér Martínez po konci Belgie na MS rezignoval

Trenér Roberto Martínez po vyřazení obhájce bronzu Belgie na fotbalovém mistrovství světa v Kataru oznámil na tiskové konferenci rezignaci. Reprezentaci vedl od roku 2016. "Rudí ďáblové" skončili na turnaji po bezbrankové remíze s finalisty minulého světového šampionátu Chorvaty a výhře Maroka 2:1 nad Kanadou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Chorvatsko - BelgieVideo: Česká televize

 
Článek

Belgie vstoupila do turnaje nepřesvědčivou výhrou 1:0 proti Kanadě. Následně překvapivě podlehla 0:2 Maroku, které ovládlo skupinu F. Gól nevstřelila ani Chorvatsku navzdory řadě šancí střídajícího Romela Lukaka, který v jedné z nich napálil tyč.

"Byl to můj poslední zápas s národním týmem. Bylo to emotivní, jak si dovedete představit," prohlásil Martínez, který měl smlouvu do konce tohoto roku.

Rozhodnutí učinil už před začátkem turnaje v Kataru. "Po třetím místě na mistrovství světa 2018 jsem měl spoustu nabídek, ale chtěl jsem zůstat loajální a dodržet kontrakt. Teď naše cesta skončila. Mé rozhodnutí ale nemá nic společného s vyřazením," uvedl někdejší kouč Swansea, Wiganu a Evertonu.

Foto: John Sibley, Reuters

Belgičané se drží za hlavy, Romelu Lukaku v obrovské šanci trefil jen tyč.

Devětačtyřicetiletý Španěl dovedl Belgii před čtyřmi lety v Rusku k premiérové medaili na mistrovství světa. Na loňském evropském šampionátu jeho svěřenci vypadli ve čtvrtfinále s pozdějšími vítězi Italy.

Na rozdíl od úvodních dvou zápasů v Kataru byl s výkonem proti Chorvatům spokojený. "Dnes jsme to byli opravdu my. Na mistrovství světa se nevyhrává snadno. V prvním zápase jsme zvítězili, i když jsme to nebyli my. Ve druhém jsme zaslouženě prohráli, jelikož jsme nebyli připraveni. Dneska to bylo naopak. Vytvořili jsme si mnoho šancí. Nemáme čeho litovat. Můžeme odejít s hlavami nahoře," řekl Martínez v televizním rozhovoru.

Reklama