Hlavní obsah

Trenér rakouských fotbalistů Foda po neúspěchu v baráži o MS skončí

Německý fotbalový trenér Franco Foda skončí na lavičce rakouské reprezentace. Pětapadesátiletý kouč rezignoval jen pár dní poté, co jeho svěřenci prohráli v semifinále play off o mistrovství světa 1:2 s Walesem a z boje o šampionát v Kataru vypadli. Foda se s národním týmem rozloučí po úterním přípravném duelu se Skotskem.

Foto: Profimedia.cz

Německý fotbalový trenér Franco Foda

Článek

"V posledních dnech jsem hodně přemýšlel a včera večer se konečně rozhodl. Stále tam byla možnost, že bych prodloužil smlouvu. Na tom mi ale nezáleželo, protože jsme se nekvalifikovali a já za to přebírám plnou zodpovědnost," uvedl Foda na dnešní tiskové konference.

Rodák z Mohuče převzal rakouskou reprezentaci v lednu 2018 po Marcelu Kollerovi a v dosavadních 47 zápasech pomohl týmu k 27 výhrám.

Rakušané se pod Fodovým vedením probojovali také na loňské mistrovství Evropy, kde poprvé postoupili ze základní skupiny. Následně vypadli s pozdějšími šampiony z Itálie, kterým podlehli 1:2 po prodloužení. Na mistrovství světa se Rakousko neprobojovalo od roku 1998.

"Bylo to skvělých čtyři a půl roku. Můj nástupce se může těšit na tým, který má bezvadný charakter a velký potenciál do budoucna," uvedl Foda.

Podle šéfa rakouského fotbalu Gerharda Milleticha by se mělo o Fodově nástupci rozhodnout do konce dubna.

Reklama

Související témata: