Hlavní obsah

Trenéři se nad sestavami jen usmáli, Šilhavý nabídl výměnu. Čeká, že by ho mohl překvapit objev Manchesteru

Jakmile přišla řeč na sestavu, oba trenéři se jen usmáli, ale pusu si pak zamkli na devět západů. Ani kouč Švédů Janne Andersson ani hlavní stratég českých fotbalistů Jaroslav Šilhavý nevyzradil vůbec nic ze svých taktických záměrů před vzájemným a mimořádně důležitým zápasem, v nichž jeden tým výrazně rozdmýchá svou naději na účast na letošním mistrovství světa a druhý o ni definitivně přijde.

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý před baráží ve ŠvédskuVideo: FAČR

 
Článek

Solna (od našeho zpravodaje) - „Snad jedině, že bychom si s trenérem domácích vyměnili informace," žertoval Šilhavý, když měl říct, jestli se Tomáš Holeš objeví na pozici stopera, nebo defenzivního záložníka.

K handlu nedošlo, a tak mohl český kouč jen vyzdvihnout formu spolehlivého slávisty. „Tomáš je ve velké pohodě, věřím, že týmu pomůže na jakékoliv pozici," podotkl Šilhavý.

Počítá se, že Holeš v kalamitní situaci nastoupí ve středu obrany. Hrál tam i poslední zápasy za Slavii a vedl si znamenitě. Česká sestava je těžko čitelná, určitě bude chytat Tomáš Vaclík, zálohu bude řídit Tomáš Souček a nad ním by měl operovat Antonín Barák, někde v sestavě by měl prostor dostat Adam Hložek.

Hlavně složení obrany bude představovat určitý experiment. „Je to nepříjemné, když všichni vypadli," připomněl Šilhavý, že z defenzivní čtyřky, s níž odehrál EURO, nemá nyní k dispozici nikoho. „Souhra může znamenat slabší místa. Ale doufám, že se plně zkoncentrujeme, nahradíme to elánem, nasazením a zodpovědností. Věřím, že to zvládneme," dodal šedesátiletý kouč.

Tipnul si, jak by ho mohli překvapit Švédové. „Třeba nasazením Elangy, který je skvělým a rychlým hráčem a za seniorskou reprezentaci ještě nehrál," odkázal Šilhavý na devatenáctiletý objev z Manchesteru United.

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček před baráží ve Švédsku

FAČR

Jeho kolega Andersson zůstal stejně neoblomný. „Neřeknu k sestavě nic, nebudu napovídat českým novinářům," culil se švédský trenér. Netrápí ho, že Češi jsou kvůli mnoha absencím nečitelní. „To ano, ale mají i tak solidní tým. Víme, že nebude hrát Patrik Schick, ale i jeho jistě nahradí," poznamenal Andersson.

On sám se bude muset obejít bez hvězdného Zlatana Ibrahimovice. „Možností máme ale dost," nezoufal si.

Postoupí čeští fotbalisté v baráži o MS přes Švédsko?
ano
33,4 %
ne
66,6 %
Celkem hlasovalo 4865 čtenářů.

Reklama