Hlavní obsah

Třikrát před MS propuštěný trenér Halilhodžič šampionát v Kataru sledovat nebude

Fotbalový trenér Vahid Halilhodžič, jenž byl tři měsíce před startem mistrovství světa propuštěn od národního týmu Maroka, nehodlá sledovat zápasy svých bývalých svěřenců ani žádné jiné z Kataru. Sedmdesátiletého bosenského kouče potkal vyhazov krátce před šampionátem už potřetí v kariéře.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Světový šampionát v Kataru běží od neděle. ilustrační foto

Článek

"Nebudu se koukat na žádný zápas mistrovství světa a na utkání Chorvatska proti Maroku už vůbec ne. To je naprosto vyloučené. Nikdy! Bylo by to pro mě příliš bolestné," řekl Halilhodžič chorvatskému listu Sportske novosti před středečním duelem.

Bývalý jugoslávský fotbalový reprezentant letos v Maroku dopadl stejně jako už dvakrát předtím. Pobřeží slonoviny dovedl na MS 2010, Japonsko na MS 2018, ale v obou případech byl krátce před finálovým turnajem odvolán. Unikl tomu jen v roce 2014, kde dovedl do osmifinále Alžírsko a prohrál s ním až v prodloužení s pozdějšími mistry světa Němci.

Důvodem vyhazovů byl většinou autoritativní Halilhodžičův styl vedení týmu. Během působení v Maroku vyřadil z disciplinárních důvodů z mužstva hvězdy Hakíma Zijacha z Chelsea a Nussajíra Mazrávího z Bayernu, což se mu spolu s nevydařeným lednovým africkým šampionátem stalo osudným.

"Doufal jsem, že s Marokem zopakuju úspěch, který jsem měl v roce 2014 s Alžírskem. Ale kvůli rozhodnutí některých lidí mi to nebylo umožněno," řekl hořce Halilhodžič.

Reklama