Hlavní obsah

Úchvatný příběh pokračuje. Eriksen 528 dnů po kolapsu opět vyčníval a vévodí statistice MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to obrázek, který musí těšit každého fotbalového fanouška. Kdo by si večer 12. června 2021 pomyslel, že dánský fotbalista Christian Eriksen bude po kolapsu během Eura za necelý rok a půl znovu na startu velké mezinárodní akce. Jenže zázraky se dějí a Eriksen na trávníku opět zářil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z utkání MS Dánsko - TuniskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Jeho příběh zná snad každý. V duelu Eura proti Finsku z ničeho nic padl na trávník. Zastavilo se mu srdce. I díky okamžité reakci spoluhráčů a pomoci lékařů ale Eriksen přežil. Do srdce mu byl následně zaveden defibrilátor, kvůli čemuž muset ukončit své angažmá v Interu Milán.

Velký bojovník se na hřiště vrátil už v lednu 2022, přes Brentford se nakonec v létě usadil v Manchesteru United. Právem obdržel nominaci na mistrovství světa v Kataru a 528 dní po hrozivém incidentu vyběhl v úterý v dresu Dánska do utkání s Tuniskem.

I když v tomto příběhu o fotbal jako takový moc nejde, jeho výkon byl i přes remízu 0:0 s papírově slabším protivníkem parádní. Eriksen mohl i rozhodnout, jeho tvrdou střelu ve druhém poločase však pohotově zklikvidoval gólman Ajmán Dahmán.

„Jsem trochu zklamaný, čekali jsme víc. Koneckonců šance máme, ale nejsme dostatečně rozhodní a neumíme je proměňovat. Vypadá to jako vítězství Tuniska, ale pro nás je stále vše hratelné," hodnotí Eriksen možná nečekanou plichtu.

Třicetiletý středopolař vytvořil v duelu pět šancí, což je zatím nejvíce ze všech hráčů, kteří do turnaje nastoupili. Člověk by řekl, že po takovém příběhu i se svými bohatými zkušenostmi bude Eriksen automaticky kapitánem. Tím byl však od úvodního hvizdu stoper Simon Kjaer. Ten ale střídal v 65. minutě, v tu chvíli mohl pásku předat jen jedinému muži.

Remíza je pro Dánsko možná ztráta, ale rozhodně ne tak velký problém, jaký má třeba Argentina po prohře se Saúdskou Arábií. Evropany čekají ve skupině D ještě zápasy s Austrálií a Francií, boj o dvě postupová místa je stále otevřený.

Reklama