Hlavní obsah

Uruguayci naháněli rozhodčího, Suárez plakal. Naprosto nespravedlivé, hořekoval střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uruguay zvítězila nad Ghanou jako Pyrrhos. Běžela 86. minuta, Jihoameričané vedli 2:0 a byli blízko postupu do vyřazovací fáze MS. Jenže v tu chvíli se už vystřídaný kapitán Luis Suárez na lavičce rozplakal. Právě se dozvěděl, že korejský Hwang Hi-Čchan v paralelně hraném zápase dokonal nad Portugalskem obrat z 0:1 na 2:1, který Suáreze a spol. poslal domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Ghana - UruguayVideo: Česká televize

 
Článek

Uruguayci v tu chvíli potřebovali vstřelit ještě jeden gól. Jenže třetí trefu již nepřidali a končili v slzách.

„Dali jsme do toho všechno. S výkonem svého týmu jsem spokojený. Samozřejmě jsme chtěli vstřelit třetí gól. Měli jsme k tomu mnoho příležitostí, jen v posledních minutách pět. Většinu zápasu jsme postupovali, ale nakonec to nestačilo. Je to škoda. Jedeme domů s hořkou pachutí," smutnil kouč Diego Alonso. Místo jeho celku do osmifinále senzačně na poslední chvíli proklouzli Asiaté.

„Je to naprosto nespravedlivé. Myslím, že jsme udělali vše pro to, abychom udělali důležitý krok a kvalifikovali se do osmifinále. Pravdou je, že jsme hodně smutní, protože do tohoto zápasu jsme dali všechno. Vydali jsme se aktivně vstříc vítězství, což se nám i povedlo. Výsledek, který by nás normálně dostal dál, nakonec ale nestačil," hořekoval pro televizní kamery Giorgian de Arrascaeta, který se během šesti minut v první půli trefil dvakrát po akcích Suáreze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Jižní Korea - PortugalskoVideo: Česká televize

Frustrace reprezentantů země se sluncem na vlajce byla v tu chvíli nekonečná. Ve třetí minutě nastaveného času totiž ve vápně zastavil Alidu Seidu Edinsona Cavaniho nejspíše nedovoleně, jenže sudí Daniel Siebert vytoužený pokutový a dost možná postupový pokutový kop neodpískal. „Jsme kvůli tomu trochu naštvaní, ale tak to prostě je," přiznal de Arrascaeta.

Když německý rozhodčí po deseti minutovém nastavení foukl do píšťalky naposledy, rozhněvaní Uruguayci ho přímo na hřišti začali nahánět a daleko nebylo k jeho inzultaci. Giménez a Cavani viděli už po závěrečném hvizdu žlutou kartu.

Foto: John Sibley, Reuters

Rozzuření Uruguayci José María Giménez a Edinson Cavani spílají rozhodčímu Danielu Siebertovi.

Předpokládá se, že Cavani i Suárez po šampionátu ukončí reprezentační kariéru. Tohle bylo hodně hořké loučení.

Reklama