Hlavní obsah

VAR na MS fungoval. V Česku s ním neumíme pracovat, zlobí se Poborský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video může fotbalu pomáhat. Podle experta Karla Poborského mistrovství světa v Kataru ukázalo, jak má systém VAR fungovat také v české Fortuna lize. Tam se na podzim každou chvíli řešila kritika arbitrů. Jak těch na hřišti, tak asistentů u videa. „VAR zkoumal jen zásadní věci a trvalo to minutu," chválil počínání rozhodčích i expertů na VAR během MS v Kataru bývalý reprezentant v pořadu Přímák EXTRA na Sport.cz.

VAR na mistrovství světa očima expertů. V Česku se to pořád učíme, uvádí Karel Poborský v pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

V české nejvyšší soutěži to podle Poborského při využívání systému VAR vypadalo úplně jinak než na světovém šampionátu. „V Česku všechno trvá pět i deset minut. V tu chvíli je po fotbale," upozorňuje bývalý hráč Sparty, Slavie i Manchesteru United.

Nachází i další rozdíly. „U videa se zkoumají jen zásadní věci, tady se vracíme k jakémukoliv šlapáku na půlce a najednou se všichni bojí, kdo dostane červenou. Občas ji i někdo dostane. My s tím prostě neumíme pracovat," pokračuje v kritickém tónu.

Expert v pořadu Přmák EXTRA chválí zimní termín MS v Kataru, Karla Poborského ale děsí obrovský rozpočet.Video: Sport.cz

Jedním dechem ale přiznává, že na MS mohli rozhodčí využívat nejmodernější technologie. Ty pochopitelně v Česku k mání nejsou. „Otázkou je to, co říká Komise rozhodčích. Jestli ta technologie, co je tady, je odpovídající. Samozřejmě není na úrovni mistrovství světa, kde jsou nejnovější technologie. Ale každopádně se to s VAR tady furt učíme. A máme se ještě co učit," dodává Poborský.

Reklama