Hlavní obsah

Využijte víc taťku Schicka! Reprezentace má jasný úkol dne

Kazaň/Praha

Páteční plichta v Edenu s Walesem jim k vysněné druhé příčce ve skupině moc nepomohla. České fotbalisty tak v ruské Kazani, kde teď své domácí zápasy hraje Bělorusko, čeká večer jasný úkol. Nejen vyhrát, ale pokud možno nastřílet co nejvíc branek. Národní tým totiž musí v závěru kvalifikace mistrovství světa 2022 počítat každý gól, aby uhájil druhou příčku ve skupině E a tím i lepší nasazení v baráži.

Proti Bělorusku půjde i o to, jak lépe využít Patrika SchickaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Prožívá požehnané období. V Německu se po boku Lewandowského a Haalanda zařadil mezi tři nejlepší střelce bundesligy.

Také v soukromí se Patriku Schickovi daří. „Ve středu jsem se stal podruhé tátou, vítej, Nico," oznámil fotbalista na sociálních sítích. Manželka Hana už mu dříve porodila dcerku Victorii.

K Schickovi se teď hrnou gratulace ze všech stran. „Patricio pálí ostrejma na všech frontách," uvítal třeba narození chlapečka písničkář Pokáč.

Fotbalový národ byl přesvědčen, že kanonýr v ráži vystřílí národnímu týmu vytouženou výhru nad Walesem. Jenže spoluhráči nedokázali svého střelce, který na letním EURO nasázel pět gólů, ideálně využít a připravit mu více šancí.

Úkol dne tak v Kazani zní jasně: Využijte víc taťku Schicka!

Nebyli jsme v dobrém rozpoložení, přiznal po remíze s Walesem trenér Jaroslav Šilhavý.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Víme, že výkon proti Walesu nebyl od všech hráčů ideální. Jasné je, že musíme přidat. Musíme se podpořit navzájem. Chceme dát komfort všem útočným hráčům, i obránci se mohou přidat. V týmu je jedno, kdo dá gól," přemítá kapitán Tomáš Souček.

Jenže elitním kanonýrem tady je Schick. „Samozřejmě, přinesl si formu z týmu. V poslední době se mu daří, věřím, že mu dáme podobný komfort, na jaký je teď zvyklý. Pak věřím, že se prosadí a přinese to ovoce pro celý tým," doufá Souček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick (vpravo) a Joe Allen z Walesu.

„Víme, že Páťa má teď velkou formu. Prokázali ji i v Praze. Byť se neprosadil, byl nebezpečný. Soupeř ho zdvojoval, ztrojoval, myslím, že to tady bude podobné. Další ofenzivní hráči pak mohou využít, že bude větší koncentrace soupeře na Páťu. Můžou se prosadit, budou mít víc prostoru," přidává se trenér Jaroslav Šilhavý.

Kouč pochopitelně plánuje, jak kanonýra lépe využít.

„Mohli jsme Schicka s Walesem ještě víc doplnit, zásobovat ho přihrávkami. Ještě si všechno řekneme a vrátíme se k tomu. Věřím, že spolupráce bude lepší," avizuje Šilhavý.

Reklama