Hlavní obsah

Weahovi pogratuloval k brance na MS i Pelé, jejich góly Velšanům dělí 64 let

Americký útočník Timothy Weah se po svém premiérovém gólu na mistrovství světa dočkal gratulace i od brazilské fotbalové legendy Pelého. Dvaadvacetiletý syn bývalého slavného útočníka a současného prezidenta Libérie George Weaha skóroval při svém debutu na MS a pomohl USA k remíze 1:1 s Walesem. Právě na slavného Brazilce přitom Weah svou trefou navázal, Pelé byl totiž dosud posledním hráčem, který se proti Walesu na finálovém turnaji gólově prosadil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS USA - WalesVideo: Česká televize

 
Článek

Weah se na instagramu pochlubil fotografií oslavy své branky, kterou ve 36. minutě poslal Američany do vedení. Pelé mu k zásahu pogratuloval v komentářích. "Gratuluju. Byl to krásný gól. Nepřestávej snít, sny se plní," napsal dvaaosmdesátiletý Brazilec.

Sám se proti stejnému soupeři prosadil coby sedmnáctiletý v roce 1958, kdy Velšané na MS startovali naposledy. Na další účast čekali až do letoška 64 let.

Weah Pelému poděkoval za inspirativní vzkaz. "Je to obrovské požehnání a čest dostat takový inspirativní vzkaz od samotného krále. Děkuju za všechno, co jsi pro svět a nás mladé černé muže udělal," napsal ofenzivní hráč Lille, jenž zatím ve 26 startech v barvách USA dal čtyři góly.

Reklama