Hlavní obsah

Na FAČR končí generální sekretář. Přípravy na Euro to neovlivní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mimořádném zasedání Výkonného výboru FAČR se neřešilo jen složení nového trenérského týmu seniorské reprezentace. Členové výboru se také od předsedy Petra Fouska dozvěděli, že generální sekretář fotbalové asociace Michal Valtr požádal o uvolnění z funkce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální sekretář FAČR Michal Valtr, předseda Petr Fousek a lékař Petr Krejčí během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace MS 2022.

Článek

„Z osobních důvodů,“ nastiňuje FAČR na svém webu. Zprocesováním žádosti a zároveň předložením návrhu na obsazení funkce generálního sekretáře byl výborem pověřen předseda Fousek.

Jedno je ale jasné. „Žádosti Michala Valtra bude vyhověno,“ píše se jasně na stránkách svazu. Valtr v současné době čerpá řádnou dovolenou, zastupuje ho ředitel právního oddělení Martin Procházka.

„Chod sekretariátu FAČR bude zabezpečen po všech stránkách, tím spíš že se asociace nachází v období přípravy na Euro 2024 v Německu,“ ujišťuje FAČR. Členové výboru se informaci dozvěděli na mimořádném zasedání, které bylo svoláno primárně kvůli jmenování nového trenéra seniorské reprezentace.

Národní mužstvo nově povede Ivan Hašek, prvního asistenta mu bude dělat Jaroslav Köstl, jenž končí v pražské Slavii, druhým má být Jaroslav Veselý. Ten by souběžně zastával jak angažmá u reprezentace, tak pozici hlavního kouče prvoligových Bohemians. Po půlroce, tedy po kontinentálním šampionátu, dojde k vyhodnocení spolupráce.

Reklama