Hlavní obsah

Nebyla třemi body okysličil Jablonec. Může z něj vyrůst velký fotbalista, soudí Látal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Jabloncem je jen krátce, však Sebastian Nebyla posílil Severočechy až na konci herního soustředění v Turecku. Přesto se okamžitě prosadil do základní sestavy a při premiéře před vlastními fanoušky pomohl porazit České Budějovice 5:2. S Dynamem zaznamenal gól a dvě asistence.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují ze čtvrtého gólu proti Českým Budějovicím

Článek

Proti Českým Budějovicím sice v prvním poločase nejprve párkrát lacině ztratil míč, ovšem ve druhé půli kapitán slovenské reprezentace do 21 let Sebastian Nebyla odstartoval demolici Jihočechů. Ve 47. minutě připravil gól pro Martince na 2:1. V 57. asistoval Tekijaškimu na rozhodující trefu a v 72. sám čtvrtou branku domácích jistil tříbodový triumf.

„Jsem rád. Každá taková statistika pomůže a jsem rád, že to bylo právě teď při mém domácím debutu. Věřím, že takto budeme zvládat zápasy i nadále,“ poznamenal slovenský záložník, jehož teď za první zásah v zeleno-bílém dresu zkasíruje pokladník Tomáš Hübschman. „Bude to dost,“ tušil.

Takto produktivní představení s třemi „kanadskými“ body v ostrém zápase nepamatuje. „Možná tak někdy na tréninku,“ uculí se slovenský reprezentant, který do Jablonce zamířil na konci ledna na hostování z chorvatského klubu NK Istria.

„V řešení byly i jiné týmy, ale upřednostnil jsem Jablonec, který o mě měl velký zájem. Vůbec tohoto kroku nelituju a jsem velmi vděčný, že mi dal tuhle šanci,“ konstatoval Nebyla, jenž před necelým měsícem oslavil 22. narozeniny.

Jablonecký realizační tým před týdnem váhal, zda ho postaví do základu proti Slavii. „Rozhodovali jsme se dlouho, protože s mužstvem byl velmi krátce. Na soustředění do Turecka přijel pozdě a odehrál s námi vlastně jen poločas. Nakonec jsme ho tam dali,“ přiznal Látal. V zahajovací jedenáctce nechyběl ani s Jihočechy.

„Znám ho, po běžecké stránce je nadstandardním hráčem a proti Budějovicím to potvrdil. Brali jsme ho s tím, že chceme mužstvo trochu okysličit. Je to kapitán slovenské jednadvacítky, mladý hráč s perspektivou do budoucna, všechno má teprve před sebou a může z něj ještě vyrůst velký fotbalista. Uvidíme, jak to bude pokračovat, máme na něho opci, takže doufám, že s ním budeme spokojeni dál,“ uzavřel Látal, jehož mužstvo za týden čeká Podještědské derby na hřišti Liberce.

Reklama