Hlavní obsah

Nebyli jsme špatní, soudí po remíze Trpišovský a věří, že ztráta před derby nebude mít efekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venkovní soužení nebere konce. Slavia se v Mladé Boleslavi nepřiblížila ani výsledkově, ani herně svým dominantním představením na vlastním stadionu a z města automobilů si odváží pouze bod za remízu 1:1. Z pěti pokusů na hřištích soupeře dokázali sešívaní po zimní pauze zvítězit jen v Pardubicích (2:0), celkově za pět jarních duelů venku získala Slavia pouhých šest bodů. A to je pro vážného aspiranta na zisk ligového titulu žalostná bilance… „Dnešní výkon ale nebyl špatný. Společný jmenovatel těchto zápasů je, že vytěžíme málo gólů a šancí z tlaku, který máme,“ hledal důvody trápení trenér Jindřich Trpišovský. Vrásky na čele mu navíc může dělat i fakt, že za necelý týden hrají jeho svěřenci opět venku - na hřišti pražské Sparty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Fulnek z Mladé Boleslavi a Matěj Jurásek ze Slavie.

Článek

Slávisty v Boleslavi stihl neduh, který se v jejich jarních zápasech na hřišti soupeře opakuje se železnou pravidelností. Již počtvrté za sebou inkasovali jako první, přičemž v ani jednom z těchto duelů si nedokázali do Edenu odvézt nadílku v podobě plného bodového zisku. Tentokráte Slavii zmrazil Vasil Kušej fantastickou pumelicí slabší levačkou zpoza vápna, která zamířila přesně do šibenice.

„Nádherný gól, bylo to krásně udělané. Ale předcházela tomu nepředvídatelná ztráta od Davida Juráska. Pak už jsme Kušeje nestihli dostoupit a on to trefil úžasně," vysekl poklonu boleslavskému forvardovi Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jurásek a trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Mladou Boleslaví.

Ale z velké části fanoušky sešívaných zaplněná Lokotrans Aréna byla svědkem individuální parády i na druhé straně hřiště. Za Slavii totiž po krásném průniku z levého křídla srovnal Christos Zafeiris, jenž byl jednoznačně nejlepším hráčem v červenobílém dresu.

Kromě toho, že se prosadil sám, vytvořil svým spoluhráčům i několik nadějných příležitostí, leč bez gólového vyústění

„Obdivuhodný výkon. Jsme s ním maximálně spokojeni běžecky, emočně i fotbalově, potřebujeme mu to ale trošku usnadnit. Měli jsme situace, kdy jsme mohli jít do šance a Christos čekal na odskočení spoluhráčů od stoperů, ale nesladili jsme se. Samozřejmě víme, že to bude chvilku trvat, i v případě Nico Stanciua jsme si zvykali na jeho neotřelá řešení," připodobnil kouč Slavie mladého Nora k rumunskému playmakerovi, který Eden opustil před jarní částí minulé sezony.

Slávisté se přeci jen druhé branky dočkali, ale trefa Ivana Schranze v závěru po intervenci videorozhodčího nakonec pro ofsajd uznána nebyla. Sešívaní tak dali svým rivalům ze Sparty šanci bodově se osamostatnit na čele tabulky. Letenští v případě, že zvládnou od 19 hodin hraný duel v Pardubicích, odskočí sešívaným na rozdíl dvou bodů.

Bude to pro úřadujícího vicemistra problém, vzhledem k faktu, že právě na Spartě hrají další ligové utkání? „Nepříjemná je pro nás hlavně ta ztráta, každé body chybí. To, jestli jsme dnes vyhráli nebo remizovali, ale vzhledem k derby žádný efekt nemá," pravil Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Christos Zafeiris jásá poté, co vyrovnal utkání v Mladé Boleslavi na 1:1.

Vliv na sobotní derby na Letné ale rozhodně může mít viróza, která v kabině Slavie koluje. Právě kvůli ní totiž do Mladé Boleslavi nepřicestovali Tomáš Holeš, David Douděra, Petr Ševčík, Ewerton a Aleš Mandous. „Zdravotní stav těchto hráčů není dobrý, všichni mají teploty a leží. Někteří hráči šli nemocní už do středečního zápasu s Bohemians, tam se dodělali. Předpokládám, že většina z nich se dá do kupy, nejlehčí průběh mají Douděra a Holeš. V tuto chvíli je ale těžké cokoliv odhadovat," osvětlil situaci Trpišovský, jemuž ale přidělaly vrásky na čele i vynucená střídání dvou hráčů v Boleslavi.

„Jurásek střídal kvůli podobné věci a Lingr šel ze hřiště také ze zdravotních důvodů," připomněl 47letý kouč. Konkrétně Lingr, slávistický talisman, jenž dal klíčové góly v jarních duelech s Bohemians a Plzní, odkulhal z trávníku v závěru kvůli problémům s již zatejpovaným hamstringem. A bez muže, který pravidelně obstarává důležité branky, by byla Slavia v derby o poznání slabší...

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.