Hlavní obsah

Mělo to koule, ale potřebujeme být efektivnější, řekl Vitík po Anglii. Teď Lvíčata nesmí prohrát s Německem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povedený první poločas, pak dominance favorita. „Když se proti Anglii dostaneme do čtyř vyložených šancí, jednu nebo dvě musíme proměnit,“ litoval stoper Martin Vitík po čtvrteční prorážce 0:2. Fotbalová jednadvacítka vstřebává ztrátu hned v prvním zápase na mistrovství Evropy v Gruzii, ale plány na postup z našlapané skupiny zatím zmuchlat nemusí. Kudy dál? V neděli proti Německu už Češi musí bodovat.

Foto: FAČR

Stoper Martin Vitík dohrával první zápas na mistrovství Evropy s Anglií (0:2) s kapitánskou páskou.

Článek

Batumi (od našeho zpravodaje) - Vybojovat minimálně remízu. S tímhle cílem půjdou Lvíčata do druhého zápasu na EURO. Kdyby v neděli večer s Němci prohráli, poslední duel ve skupině s Izraelem už by znamenal rozlučku s turnajem. Zato remízou nebo vítězstvím v partii s Německem by se udrželi ve hře o postup do čtvrtfinále. „Věřím v náš tým, už proti Anglii to mělo koule," pravil Vitík na konci čtvrtečního večera v Batumi.

S parťáky odehrál povedenou první půli: kuráž, vysoké napadání a šance. Jenže čeští mládenci ani jednu nevyužili. „Bylo vidět, že Angličanům náš důraz a bojovnost vůbec neseděly. Z toho pramenily šance, které jsme bohužel neproměnili," poznamenal Vitík.

„Rozhodla kvalita Angličanů. Když se dostanou do dvou tří příležitostí, dokážou z toho dát gól," popsal brankář Vítězslav Jaroš, jenž patří Liverpoolu a v poslední sezoně hostoval ve Stockportu, týmu ze čtvrté anglické ligy.

Češi můžou být zklamaní z neškodného zakončení a porážky, ovšem před bitvou o všechno s Německem je může inspirovat nadějný první poločas. „Nemyslím, že by na nás měla padnout deka. Mělo by nám dodat sebevědomí, že si to můžeme s favoritem v klidu rozdat," vykládal Vitík. „Akorát musíme být efektivnější v koncovce a v defenzivě lépe zachytávat protihráče."

Vitíkovi a spol. může nahrát nečekaná remíza Německa s Izraelem (1:1). Němci v Kutaisi zahodili dvě penalty a udělali hrdinu z izraelského brankáře Daniela Peretze. Navíc propásli dlouhou přesilovku po vyloučení Edena Karzeva z konce prvního poločasu.

„Jasně, třeba nám pomůže i tenhle výsledek," připustil Vitík. „Bude to jen o nás, nic není ztracené."

Reklama