Hlavní obsah

Nečekané gesto Beckhama. Fotbalová superstar se snaží pomoci Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Globální anglická fotbalová hvězda udělala speciální gesto, kterým chce pomoci Ukrajině. Jak? Beckham předal svůj instagramový účet, který má více než 71 milionů sledujících, ukrajinské lékařce Irině Kondratovojové. Ta na něm může ukázat, jak opravdu probíhá válka v její zemi, i to, v jakých podmínkách tamní lékaři pracují. Ukrajina čelí již skoro měsíc ruské agresi, umírají vojáci i civilisté. Ze země prchají statisíce lidí.

Foto: @goal, Twitter

David Beckham se svojí sochou u stadionu Los Angeles Galaxy.

Článek

„Zdravím všechny, chci vám říct, že předávám svůj Instagram Irině, která se stará o těhotné ženy, kterým pomáhá přežít v hrozných podmínkách, které v hlavním ukrajinském městě panují,“ překvapila všechny sledující bývalá hvězda Manchesteru United, Realu Madrid nebo Los Angeles v americké Major League Soccer.

„Sledujte neobyčejné příběhy Iriny a ostatních lékařů. Podporujte tyto úžasné lidi a organizace, jakými jsou například UNICEF. Pomáhejte jakkoliv a věřte, že všichni dohromady můžeme něco změnit,“ doplnil ve svém krátkém videu Beckham, který tak učinil hodně překvapivý krok.

O tom, že jeden z nejslavnějších anglických fotbalistů neváhá pomoci v těžkých situacích, svědčí i fakt, že je zakládajícím členem organizace Malaria No More UK Leadership Council, pomáhá také charitě Help for Heroes.

Reklama

Související témata: