Hlavní obsah

Nejdřív gól, pak vztek. Bellingham se rozzuřil na soupeře, další nováček z Realu nadchl výstavní trefou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ulevilo se mu, ale jen na chvíli. Jude Bellingham se po přestupu z Dortmundu do Realu Madrid dočkal prvního gólu, jenže euforie se v přáteláku proti Manchesteru United (2:0) brzy změnila ve vztek. Mohl za to drsný zákrok stopera Lisandra Martíneze, jenž anglického záložníka poslal k zemi. Žhavou přípravu v Houstonu orámoval i úchvatný gól Bellinghamova parťáka Josela.

Foto: Michael Wyke, ČTK/AP

Takhle Jude Bellingham oslavil svůj první gól v Realu Madrid.

Článek

Fanoušci Realu po gólu ze šesté minuty začínali mít příjemný pocit, že se Bellingham jejich klubu začíná vyplácet. Pro připomenutí: z Madridu do Dortmundu šlo 2,45 miliardy korun, s bonusy to může být ještě o půl miliardy víc.

Jenže proti Manchesteru United málem Bellingham nedohrál, protože ho na konci první půle nešetrně sestřelil argentinský bourák Martínez. Byla z toho strkanice a situaci musel uklidňovat Mason Mount, záložník United.

Bellingham reportérům přiznal, že byl rozzuřený, ale netrvalo to dlouho. S Martínezem si po zápase podali ruce. „Přišel a popřál mi všechno nejlepší," popsal Bellingham. „Respektuju, když se dva hráči snaží pro svůj tým bojovat na maximum, ale po zápase se sejdou a dokážou být k sobě uctiví. Lisandro je skvělý hráč."

Je mu teprve dvacet, ale v Dortmundu patřil Bellingham k lídrům. Teď začíná od nuly na ještě prestižnější adrese, kde budou mít v příští sezoně co napravovat. Real letos nedosáhl na titul a skončil v semifinále Ligy mistrů. „Baví mě tady hrát a učit se od tolika skvělých hráčů. Vím, co můžu týmu přinést, a jdu do toho naplno," vykládal Bellingham.

Šprtá španělštinu a má za sebou první, byť možná lehce ofsajdový gól: „V dnešní době musíte hrát na píšťalku, protože nikdy nevíte. Viděl jsem, že praporek pomezního zůstal dole, takže jsem normálně slavil."

Slavil i Joselu. Třiatřicetiletý útočník, jenž přišel do Realu na hostování z Espaňolu Barcelona, si na konci partie s United počíhal v šestnáctce na centr, položil se do vzduchu a vystřihl nádherné gólové nůžky. Jen se pokochejte.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen