Hlavní obsah

Neměli jsme svůj den, litoval Koubek po vyřazení Hradce z poháru. Porážku prý mohl zavinit i rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po hodech přišel půst. Fotbalový Hradec Králové v sobotu překvapil ligovou výhrou v aréně mistrovské Plzně, ovšem čtyři dny nato selhal v osmifinále MOL Cupu. „Myslím, že soupeř toužil po vítězství víc než my, což mě trochu zklamalo,“ poznamenal trenér Miroslav Koubek po porážce 0:2 v Českých Budějovicích.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hradecký trenér Miroslav Koubek se svým týmem vypadl z MOL Cupu už v osmifinále.

Článek

Po sobotním triumfu nad Plzní z něj mluvila euforie: „Tohle nám historie nesebere, mám příjemný pocit." Zato ve středu večer Koubek v Budějovicích zklamaně stál za střídačkou a mluvil o vyřazení z národního poháru. „V žádném případě jsme ho neodsunuli na druhou kolej, je to prestižní soutěž," vykládal hradecký kouč.

V porovnání s úspěšnou partií v Plzni promíchal sestavu, jenže už po první půli Hradec ztrácel dva góly. „Udělali jsme pět změn, ale to Budějovice taky. Nebudeme se na to vymlouvat," říkal Koubek.

„Chtěli jsme vidět i jiné hráče, takhle se to v pohárech dělá. Ale asi se nám ty změny neosvědčily, formace v první půli nepodala dobrý výkon," připustil Koubek, jenž před druhým poločasem sáhl k třem střídáním. Ani to ovšem nepomohlo, ospalý Hradec se v Budějovicích zmohl na jedinou přímou střelu na branku.

„Dynamo si pro výhru došlo zaslouženě. Bylo rychlejší, dynamičtější i agresivnější. Zato my neměli svůj den," litoval Koubek.

Loni Hradec dokráčel v MOL Cupu do semifinále, letos končí už o dva stupínky dřív. „Že bychom po Plzni podlehli uspokojení? Takhle bych to neviděl," pravil Koubek.

„Prožili jsme tam velké emocionální vypětí a možná bylo složité nahodit psychiku zpátky na maximum," přemítal Koubek. „Spíš bych tam viděl stopy únavy. V Plzni jsme naběhali 124 kilometrů, což byl náš rekord, a hráči se z toho možná ještě úplně neoklepali."

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň