Hlavní obsah

Nervák Mourinho. Kvůli trestu za skandální chování bude chybět i proti Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasika na střídačce, nebo nervózní poposedávání na tribuně? José Mourinho důvěrně zná oboje. A Salvatore Foti, jeho mladý asistent v AS Řím, koučuje čím dál častěji. Platí to i v Evropské lize, kde Mourinhovi dobíhá trest po letošním prohraném finále v Budapešti. Portugalský svéráz kvůli tomu nebude stát u postranní čáry ani během čtvrteční bitvy se Slavií, která napoví o dalším vývoji ve skupině.

Foto: Profimedia.cz

José Mourinho po letošním prohraném finále Evropské ligy nejdřív zahodil stříbrnou medaili a pak sprostě vynadal rozhodčímu Anthonymu Taylorovi.

Článek

Loni vyhrál premiérový ročník Konferenční ligy a letos se v Evropské lize dostal do finále, které ovládla Sevilla. Ovšem v Serii A to pro Mourinha a jeho AS Řím na fanfáry zatím není. Sedmé místo je pro vášnivé fanoušky po slabším startu sezony málo, moc si neužili ani při sobotní vydřené výhře 1:0 nad Monzou.

Mourinho potěšil aspoň fotografy, kteří si na konci zápasu smlsli na jeho provokování směrem k lavičce Monzy. Prošedivělý trenér jemně zatnul pěst a přiložil si ji k oku, které si teatrálně promnul jako malé dítě při pláči. „Urážka? Kdepak. Jen se předváděli u lajny a snažili se dostat rozhodčího pod tlak,“ přehazoval vinu na soupeře. Vyfasoval červenou kartu a minimálně o víkendu na střídačku nepůjde.

Stejně jako ve čtvrtek večer proti Slavii, protože má pořád stopku kvůli skandálu z letošního května. Pamatujete, jak po finále Evropské ligy seřval rozhodčího Anthonyho Taylora? Počkal si na něj v garážích budapešťské arény a sprostě mu vynadal: „Zkur…á ostudo!“ Mourinhovi vadilo několik situací, které podle něj byly odpískané ve prospěch Sevilly. A protože se povozil i po šéfovi evropských sudích Robertovi Rosettim, schytal distanc na čtyři pohárové zápasy. Dva už si odseděl na tribuně, další dva (oba proti Slavii) ho čekají.

Tohle je typický Mourinho, s úlety nepřestal ani po šedesátce. Jeho výstřelky se často řeší víc než jeho výsledky. Tenkrát v Budapešti navíc hodil stříbrnou medaili do publika – a nikoliv poprvé. „Druhá místa mě nezajímají,“ reagoval nakvašeně.

Mimochodem, v Itálii už teď nemusel být, kdyby v létě kývl na luxusní nabídku ze Saúdské Arábie. Al-Ahlí, bohatý klub z Džiddy, před ním zamával smlouvou na tři roky s celkovým výdělkem skoro dvě a půl miliardy korun. To je zhruba třikrát víc, než Mourinho dostane v Římě. Jeden z nejúspěšnějších trenérů v historii fotbalu odmítl, ale nedávno vzkázal: „Jednou do Saúdské Arábie půjdu. Kdy? To zatím nevím, teď mám v hlavě jen Řím.“

Má starosti, Giallorossi v lize ztrácejí. V minulé sezoně skončili šestí s 27bodovou propastí pod mistrovskou Neapolí a nepříjemné manko na špičku mají i teď. Dlouho je brzdily nevyrovnané výkony, až v říjnu přišla nadějná série tří vítězství.

Evropská liga nabízí příjemnější příběh: dvě výhry ze dvou zápasů při skóre 6:1 a průběžné druhé místo za Slavií. Co na ni Mourinho vymyslí?

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.