Hlavní obsah

Mourinho vychválil Slavii: Je to výborný tým, klidně by mohl hrát Ligu mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slavie se dočkali cenné pochvaly, tu jim vystřihl legendární trenér. Kormidelník AS Řím José Mourinho se na tiskové konferenci po zápase druhého kola skupinové fáze Evropské ligy se švýcarským Servette rozpovídal o sešívaných, jeho příštích soupeřích ve skupině G. Celek z Edenu označil za výborný tým, který by mohl hrát Ligu mistrů.

Foto: Profimedia.cz

Trenér AS Řím José Mourinho pochválil na tiskovce Slavii.

Článek

Výkony svěřenců „The Special One“, jak se Mourinhovi přezdívá, jsou v této sezoně Série A daleko za očekáváním, římskému velkoklubu patří po osmi odehraných kolech 13. místo se ziskem pouhých sedmi bodů. V Evropské lize je to ale zatím úplně jiná jízda, dva zápasy, šest bodů a navrch skóre 6:1.

Co tedy stojí za tím, že Vlci jsou v Evropě úplně jiným týmem než v domácí soutěži? Podle portugalského stratéga za to může rozdíl v kvalitě týmů v jednotlivých soutěžích. „Je tu rozdíl v úrovni našich soupeřů. Týmy v Serii A jsou lepší a je proti nim těžší hrát než proti Šerifu a Servette. Máme šest bodů a méně bychom ani mít neměli. Jsme lepší než oni, i s těmi změnami, co jsme udělali. Všechny týmy Serie A jsou lepší než Servette a Šerif. Proti nim musíme udělat 12 bodů,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci Mourinho.

Když ale přišla řeč na poslední tým, který na Římany ve skupině čeká, tak bývalý kouč Realu, Chelsea, Porta a Interu otočil. „Slavia to je ale jiná záležitost. Je to výborný tým. V dalších dvou zápasech budeme hrát proti celku, který by úplně klidně mohl hrát Ligu mistrů. Bude to velmi náročné,“ vysekl poklonu družině Jindřicha Trpišovského jeden z nejúspěšnějších trenérů historie.

K první vzájemné konfrontaci dojde 26. října na Stadio Olimpico v Římě, odveta v Edenu se odehraje devátého listopadu. Mourinho nebude ani při jednom zápase přítomen na lavičce, odpykává si totiž čtyřzápasový trest za chování během a po finále posledního ročníku Evropské ligy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.