Hlavní obsah

Nešťastník Maguire přikrmil kritiky vlastencem. Kecy idiotů, soptil reprezentační kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač v Manchesteru United ze sestavy již během loňské sezony vypadl, pozvánky do národního týmu jej nemíjí. Anglický stoper Harry Maguire se ale jak u fandů klubu, tak reprezentace přílišné přízni netěší. Ostře jsou mu vyčítány veškeré chyby, poté, co si dal vlastní gól v přípravném utkání se Skotskem (3:1), se tak kritici opět ozvali. „Za to mohou kecy idiotů,“ rázně odpálil kouč Anglie Gareth Southgate to, že by snad negativní hlasy na adresu 30letého obránce bral vážně.

Foto: Profimedia.cz

Maguire se po dalším nepříliš povedeném zápase stal terčem masivní kritiky.

Článek

53letý trenér důvěřuje Maguirovi i přes nízkou herní praxi z klubových soutěží, důkazem budiž to, jaké mu dopřává vytíženosti. Vždyť stoper United nechyběl v základní sestavě žádného utkání kvalifikace na ME 2024, přičemž za Rudé ďábly od konce dubna nastoupil od úvodu jen v jediném soutěžním duelu.

V posledním přáteláku proti Skotům šel Maguire do hry až po pauze, i přes výhru Anglie je ale snad bez přehánění hlavním tématem utkání jeho vlastenec. V 67. minutě totiž nepříliš šikovnou tečí střílené přihrávky Andyho Robertsona za záda brankáře Aarona Ramsdalea daroval soupeři kontaktní gól, čímž na sebe strhl vlnu kritiky a posměšků jak od fanoušků, tak expertů. A to nejen těch anglických.

S obranou tedy přispěchal Southgate. „O víkendu proti Ukrajině předvedl výtečný výkon,“ připomněl představení svého svěřence při remíze 1:1 v nejčerstvějším kvalifikačním souboji. „Za reakci na dnešek mohou kecy idiotů z našich řad, kteří vytvořili takové prostředí,“ naznačil poté, že Maguire v posledních letech platí za jakéhosi obětního beránka fanoušků United i reprezentace.

Ti angličtí příznivci, kteří utkání se Skotskem sledovali přímo na stadionu v Glasgow, se ale zkušeného obránce zastali, při pozápasové děkovačce dokonce vyvolávali jeho jméno. „Bylo skvělé, že fanoušci rozpoznali, že je potřeba chránit vlastního hráče,“ pochvaloval si Southgate, jenž se ale poté opět zostra opřel do kritiků Maguira.

„Během jednoho z nejúspěšnějších období anglické reprezentace platí za oporu zadních řad. A my mu sami vytváříme problém. Některé z těch článků, které o něm byly napsány, případně komentářů o něm, jsou naprosto k smíchu,“ nechal se slyšet reprezentační kouč.

Upřímně, na jeho slovech asi něco bude. Maguire platí v posledních letech za otloukánka celého fotbalového světa, a ač v United nezažívá vůbec povedené období, někdy dostává asi až příliš naloženo. Vždyť již dříve si z něj stříleli i na státní úrovni, v ghanském parlamentu…

„V Anglii je obránce, Harry Maguire. Poté, co ho koupil Manchester United, se stal největší hrozbou pro jeho vlastní defenzivu. Přihrává soupeřům na góly, a když se jim je nepodaří vstřelit, dá si sám vlastenec. A v naší zemi máme svého ekonomického Maguira,“ vykládá na videu jeden z ghanských poslanců.

I když si z něj ale občas utahuje celý (nejen) fotbalový svět, Maguire stále patří mezi jedenáctku vyvolených reprezentačního trenéra Southgatea. Na čemž by nic neměla změnit ani slova z parlamentu Ghany, ani branka do špatné sítě v utkání se Skotskem.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.