Hlavní obsah

Ronaldo zuřil. Neunesl vyloučení, na rozhodčího napřáhl pěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel o šanci na další trofej. Pětinásobný nejlepší fotbalista planety Cristiano Ronaldo se svým Al-Nassrem podlehl v semifinále saúdskoarabského superpoháru 1:2  Al-Hilálu. 39letý Portugalec navíc utkání nedohrál, neboť byl čtyři minuty před koncem řádné hrací doby poslán do sprch. A červenou kartu kousal těžce.

Foto: Stringer, Reuters

Cristiano Ronaldo (úplně vpravo) byl vyloučen za udeření Alího Bulaihího.

Článek

V jednu chvíli se dokonce zdálo, že chce rozhodčímu dát pěstí. Pár sekund poté, co sudí Ronaldovi červenou ukázal, se hvězdný útočník rozpřahoval k boxerskému direktu.

Nakonec si uvědomil, že se asi nejedná o nejchytřejší nápad. Ruku stáhl k zemi, červená ale samozřejmě platila.

Co k ní ale vedlo?

V 86. minutě za stavu 2:0 pro Al-Hilál plánoval Ronaldo rychle hodit aut. Obránce soupeře Ali Bulaihí se mu to pokoušel ztížit, načež do něj Portugalec vrazil a Bulaihí se skácel na trávník. Z dostupných záběrů se zdá, že se jednalo o úder loktem. Sudí neváhal a tasil červenou.

Ronaldo při odchodu ze hřiště ještě ironicky zatleskal celému stadionu a až poté se poroučel pod sprchy.

„Bulaihí filmoval. Chování Ronalda řešit nebudu, protože jsem neviděl nic, co by mělo vést k vyloučení. Ale všiml jsem si, že to nebylo poprvé, co se ho soupeři snažili provokovat,“ bránil svého kapitána kouč Al-Nassru Luis Castro.

„Ronaldo není zvyklý prohrávat. Takže je normální, že když se tak děje, neudrží nervy,“ domnívá se trenér vítězného celku Jorge Jesus.

Al-Nassr sice i o deseti zásluhou Sadia Maného v nastaveném čase snížil, na více se ale nezmohl. Po vypadnutí z asijské Ligy mistrů tak přišel o šanci na zisk další trofeje, jelikož finále superpoháru bude hrát vítězný Al-Hilál s Al-Ittihádem.

Ronaldo a spol. mohou ještě uspět v poháru, kde jim v květnovém semifinále čelí Al-Khaleej, a teoreticky i v lize. Tam ale sedm kol před koncem ztrácejí na vedoucí Al-Hilál dvanáct bodů.

Reklama