Hlavní obsah

Nezastavitelný Messi. Za poločas měl podíl na šesti gólech a překonal dva rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný fotbalista Lionel Messi v severoamerické MLS vládne. A to doslova. V posledním sobotním utkání jeho Inter Miami deklasoval svého soupeře New York Red Bulls 6:2. Argentinec se proměnil do role hlavního režiséra zápasu a měl podíl na všech brankách domácích. Připsal si totiž hned pět asistencí, k tomu navíc přihodil jednu branku. A to všechno během druhé půle. Jeho někdejší spoluhráč z Barcelony Luis Suárez nastřílel hattrick.

Foto: Nathan Ray Seebeck, Reuters

Lionel Messi při zápase s New York Red Bulls

Článek

Messi svým počinem vytvořil dva nové rekordy v Major League Soccer. V počtu samotných asistencí na zápas, ale i v celkovém součtu s brankami v jednom utkání. Šest gólů či asistencí si zkrátka nikdo v MLS v jediném duelu nepřipsal. Dokud nepřišel Messi.

„Všechny góly byly pro hru zásadní, ale Leo dnes předvedl něco historického,“ mínil trenér Interu Miami Gerardo Martino. „Nemohu ale zapomenout na tři góly Suáreze a dva góly Rojase. První Rojasův gól byl úžasný. Ale kvůli techničnosti Lea při asistenci vyberu jako nejoblíbenější gól Luise Suáreze nůžkami,“ vybíral si, která branka se mu ze sobotní show líbila nejvíce.

„S Leem je ten fotbal jednodušší. Samozřejmě se známe a někdy je vidět, že víme, kde ten druhý je, a děláme věci, aniž bychom se na sebe museli vyloženě koukat. Pro tým je to dobré,“ pravil po zápase Suárez. Společně toto hvězdné duo vládne celkovým tabulkám střelců v MLS, oba mají na kontě 10 branek. Argentinec k tomu zapsal 13 asistencí, Suárez pět.

„Dnes spojení Messiho a Luise ve druhém poločase fungovalo dobře, tak jako za starých časů v Barceloně. Když se najdou, tým je dokáže ve hře podpořit, a když najdeme prostor, mají na hru velký vliv,“ zmiňoval trenér Martino.

Miami je aktuálně prvním celkem východní konference severoamerické MLS, po 12 zápasech má na kontě 24 bodů. Druhé Cincinnati, které ztrácí tři body, má však zápas k dobru.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.