Hlavní obsah

Nový kouč mistrů světa chce udržet Tottiho

ŘÍM

Roberto Donadoni v úterý v Římě oficiálně převzal italskou fotbalovou reprezentaci a slíbil jít ve šlépějích svého úspěšného předchůdce Marcella Lippiho. Ten záhy po zisku titulu mistra světa od squadry azzurri odešel. Za jeden z prvních úkolů ve funkci si Donadoni vytkl udržet v mužstvu kanonýra Franceska Tottiho, který po šampionátu v Německu zpochybnil pokračování reprezentační kariéry.

Článek

"Budu pokračovat v Lippiho práci. Dmu se pýchou, že jsem dostal důvěru vést italský národní tým. Je to zodpovědnost, pro úspěch mužstva udělám vše," uvedl Donadoni při oficiálním uvedení do funkce.

Dvaačtyřicetiletý bývalý reprezentant chce úzce spolupracovat s italskými kluby ve snaze objevit nové talenty, sázet ale bude i na osvědčené hvězdy. Jeho plány na těsnou spolupráci s kluby ovšem zkomplikuje skutečnost, že po skandálu v Itálii nejspíš hvězdy hromadně zamíří do zahraničí. "Všichni skončí ve velkých klubech a i s nimi se chystám být v úzkém kontaktu, takže budou nadále národnímu týmu k dispozici," uvedl.

Za jednoho z klíčových hráčů týmu označil Tottiho, proto jej bude přesvědčovat, aby v reprezentaci pokračoval. "To je hráč, který má pro tým rozhodující význam. Nemyslím, že nás chce opustit, je přece ještě mladý a má v sobě obrovský potenciál," řekl na adresu devětadvacetiletého kapitána AS Řím. "Reprezentace takového hráče potřebuje. Věřím, že zůstane," dodal Donadoni.

Na vedení italského svazu se snesla po jmenování nového kouče kritika, že angažovalo příliš mladého a nezkušeného adepta. Dočasný šéf federace Guido Rossi to rezolutně odmítl. "Dva Američané byli v jeho věku zvoleni prezidenty Spojených států," řekl.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 46. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice