Hlavní obsah

Od fanoušků to pořádně schytal. Zklamaný nejsem, říká Červ o třaskavém přestupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životní přestup mu prozatím nevyšel, rozčarovaný však z toho liberecký Lukáš Červ podle svých slov není. „V hlavě jsem si to vyřešil tak, že vše je tak, jak má být. V tomhle mi pomáhal i táta,“ přiznává bývalý mládežnický reprezentant. Teď už se plně soustředí na prestižní podještědské derby v Jablonci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Veljko Birmančevič ze Sparty a Lukáš Červ z Liberce.

Článek

Prožil hektický konec přestupového období. Však byl v pátek blízko přestupu do Sparty, o kterém sní většina fotbalistů.

„Šlo o normální týden až do té doby, kdy to v posledním dnu eskalovalo,“ vrátil se Červ do závěru minulého pracovního týdne, kdy se do hry vložila Slavia. Ta má na svého odchovance předkupní právo, využila lhůty na jeho uplatnění a transfer proto na poslední chvíli nevyšel. Prozatím, podzim ovšem Červ určitě sehraje v Liberci, se kterým má smlouvu až do roku 2026. Na Letnou by mohl přestoupit až v zimě. Spekuluje se, že 22letý hráč je s týmem z Letné dohodnutý, jenže podle informací Sport.cz sešívaní o svého odchovance stojí také a během následujících čtyř měsíců se ještě může hodně věcí změnit.

Každopádně se stal žhavým zbožím na ligovém trhu. „Vyvrbilo se to tak, že zůstávám v Liberci. A jak to bude v zimě, o tom žádné informace nemám a ani se k tomu nějak neupínám. Fakt teď neřeším, co bude a co by mohlo být. Myslím, že by byl začátek konce tohle řešit nyní. Máme před sebou důležité zápasy, hned v neděli derby s Jabloncem, takže se soustředím na něj. Doufám, že začneme zase bodovat a odrazíme se ještě k dobrému podzimu,“ poznamenal.

„Dopadlo to takto a já si z toho můžu vzít jen to pozitivní. Dál můžu být ve skvělé kabině pod trenérem Kozlem. Zůstávám hráčem Slovanu, v Liberci a věřím, že to pro mě bude jen dobré. Navíc cítím, že se můžeme ještě zlepšovat jako tým,“ konstatoval.

Interes úřadujících mistrů ho však potěšil. „Zájem z předních českých klubů vždy potěší, ale spíš to řešil můj agent. Já jsem mu dával jen nějaké stručné informace. Řekl jsem mu, že chci vědět jen to nejnutnější. Snažil jsem se tím nenechat ovlivnit a fungovat tak, jak jsem fungoval doposud, a nic jsem neměnil,“ poznamenal Červ.

Na sociálních sítích zaregistroval i některé negativní reakce fanoušků Sparty, kteří mu nemohou zapomenout nejen slávistickou minulost, ale především emotivní výstupy v posledním utkání Liberce se Spartou (0:2) před reprezentační přestávkou. „Zhyň, bídný Červe,“ napsal například na sociální síti známý herec a fanoušek Sparty David Novotný.

„Vím, že se tam strhla velká mela, když se o přestupu začalo psát, něco jsem i zaregistroval. Ale ať si každý na sociální sítě píše, co chce. Tohle vůbec neřeším. Po zápase jsem si se všemi dotyčnými, s nimiž jsem se při zápase hádal, podal ruku. V utkání to sice bylo vyhrocené, ale nešlo o nic osobního, ani tam nebyly žádný velký útoky. Každý dal do zápasu všechno, ovšem po něm už jsme byli všichni v pohodě, plácli si a šli dál,“ vrátil se o týden zpátky. Je však pravděpodobné, že po podzimu bude stejné řešit znovu.

Reklama

  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články