Hlavní obsah

Bývalý sparťan zářil! Hancko vstřelil nejrychlejší gól v historii slovenské reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové Slovensko se klaní bývalému sparťanovi Dávidu Hanckovi. Někdejší opora defenzivy letenského klubu, která nyní válí v barvách nizozemského Feyenoordu, se zapsala do historie slovenského fotbalu. Partner české tenistky Kristýny Plíškové totiž vstřelil nejrychlejší gól v historii Slovenska. V kvalifikaci o postup na EURO 2024 skóroval za necelých devět sekund.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Radost slovenského fotbalového reprezentanta Dávida Hancka.

Článek

Že Slovensko zvítězí nad outsiderem z Lichtenštejnska, se počítalo. Vítězství 3:0 ale vyšperkoval bývalý sparťan nejrychlejším gólem v historii slovenské reprezentace. Hancko se prosadil po hlavičce Róberta Boženíka, když následně přeloboval gólmana soupeře.

Slovensko má v kvalifikaci o EURO na kontě 13 bodů a je aktuálně na druhém místě tabulky skupiny J. Na vedoucí Portugalsko ztrácí pět bodů, ale přímo na šampionát se kvalifikují dva nejlepší celky skupiny. Třetí je Lucembursko, které je o tři body pozadu za Slovenskem.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen