Hlavní obsah

Opakujte zápas! Klopp stále zuří kvůli strašidelné minele VAR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debaty okolo sobotního duelu Premier League mezi Tottenhamem a Liverpoolem stále neutichají. Spurs v něm zvítězili 2:1 i díky naprosto nepochopitelné chybě v komunikaci mezi sudím Simonem Hooperem a jeho kolegy u videa. Ti totiž pro domnělý ofsajd neuznali regulérní trefu liverpoolského Luise Díaze, trenér Jürgen Klopp tak nyní volá po znovu odehrání celého utkání.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Článek

„Něco podobného se ještě nikdy nestalo, proto si myslím, že opakování zápasu je v dané situaci správnou věcí,“ domnívá se 56letý Němec. Podle britského portálu BBC o tom ale vedení anglické nejvyšší soutěže zatím neuvažuje, a není ani jisté, zdali od Liverpoolu v určité formě přišla oficiální žádost.

„Zatím ještě intenzivně analyzujeme všechny informace, které máme k dispozici,“ mlžil Klopp. Jeho rozhořčení ohledně verdiktu souboru arbitrů je ale na místě. Ze zveřejněné komunikace mezi sudím Hooperem a VAR je totiž evidentní, že došlo k bezprecedentnímu omylu. Video totiž verdikt rozhodčích přímo na ploše posvětilo v domnění, že branku původně uznali. A když se ukázalo, že tomu bylo naopak, hra již po nesprávně odmávaném postavení mimo hru opět běžela. Nebylo tedy možné do ní jakýmkoliv způsobem zasahovat a pokoušet se vracet čas.

„Zvuková nahrávka ukázala, že šlo o evidentní chybu. Jsem zvyklý na obtížná či mylná rozhodnutí, ale tohle se prostě ještě nikdy nestalo. Správné by bylo utkání opakovat, ač vím, že k tomu asi nedojde,“ soptil Klopp.

Autoritami byla rozhodcovská minela označena za „výpadek v koncentraci,“ to ale Liverpoolu ztracené body nevrátí. Dlouholetý trenér Reds, jenž po vzoru Petra Nárožného ve filmu „Jáchyme, hoď ho do stroje“ trvá na opakování ceremoniálu, se tak zřejmě splnění svého požadavku nedočká. I když spravedlnosti rozhodně nebylo učiněno za dost…

Reklama