Hlavní obsah

Angola prohrála ve čtvrtfinále mistrovství Afriky s Ghanou

Fotbalisté Ghany dál živí naděje na pátý titul z mistrovství Afriky. V neděli ve čtvrtfinále porazili domácí Angolu 1:0 a jejich semifinálovým soupeřem bude vítěz pondělního zápasu mezi Zambií a Nigérií.

Článek

Jediný gól zápasu vstřelil v 16. minutě útočník francouzského Rennes Asamoah Gyan. Za Angolu mohl vyrovnat Manucho, který však dvě velké šance neproměnil.

V nastavení mohl ještě domácí tým zachránit Kily, jeho střelu ale z brankové čáry vykopl Vorsah a zhatil tak Angole myšlenky na první semifinálovou účast v historii.

Pobřeží slonoviny v duelu s Alžírskem dvakrát vedlo, ale z postupu se nakonec radoval soupeř. Skóre zápasu otevřel už ve čtvrté minutě Kalou, ale ještě do poločasu vyrovnal Matmúr.

Vše důležité se poté odehrálo v samém závěru zápasu. Minutu před koncem zajistil Pobřeží slonoviny vedení Abdelkader Keita, ale Búgherra v nastavení poslal duel do prodloužení.

V něm vstřelil hned v úvodu branku Buazza a Alžírsko drželo vedení 3:2 až do samého závěru. Pak sice vstřelil vyrovnávací gól Touré, ale rozhodčí jeho trefu pro domnělý ofsajd neuznali. Alžírsko si tak zahraje v semifinále poprvé od roku 1990, kdy africký šampionát vyhrálo.

Fotbalové mistrovství Afriky v Angole - čtvrtfinále:
Angola - Ghana 0:1 (0:1)
Branka: 16. A. Gyan.
Pobřeží slonoviny - Alžírsko 2:3 po prodl. (2:2, 1:1)
Branky: 4. Kalou, 89. A. Kéita - 40. Matmúr, 90.+1 Búgherra, 93. Buazza.

Reklama

Související témata: