Hlavní obsah

Ani Jarolím, ani Hašek. Slovenskou fotbalovou reprezentaci povede Ital Calzona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým trenérem slovenské fotbalové reprezentace bude Francesco Calzona. Oznámil to Slovenský fotbalový svaz na svém webu. S 53letým italským odborníkem uzavřel smlouvu do 31. 12. 2023, v případě postupu na EURO 2024 se kontrakt prodlouží i pro finálový turnaj. Calzonovo oficiální představení v nové roli je naplánováno na pátek.

Foto: Profimedia.cz

Francesco Calzona bude novým koučem slovenské fotbalové reprezentace.

Článek

Calzona, který nahradil u týmu odvolaného Štefana Tarkoviče, si poprvé vyzkouší roli hlavního trenéra. V minulosti vykonával pouze funkci asistenta v italských klubech v Cagliari, Empoli, Sorrente, Alessandrii a Perugii. Minulou sezonu působil v trenérském štábu Luciana Spallettiho v Neapoli, kde mezi lety 2015 až 2018 pomáhal už Mauriziovi Sarrimu.

Slovenský národní tým byl bez kouče od června, kdy Tarkovič skončil po porážce v Lize národů s Kazachstánem. Další dva duely odkoučoval Samuel Slovák, i on ale po výhře s Ázerbájdžánem podlehl ve venkovní odvetě Kazachstánu a Slovákům se vzdálil postup do skupiny B. Jako o možných Tarkovičových nástupcích spekulovala média i o českých trenérech Karlu Jarolímovi či Ivanu Haškovi.

Reklama

Související témata: