Hlavní obsah

Šok pro Slováky. Favorit na post kouče nároďáku už je asi jinde. Bude to Hašek?

Byl jasným favoritem, ale zřejmě je všechno jinak. Vladimír Weiss, který skončil ve Slovanu a byl fanoušky i médii favorizován na obsazení postu reprezentačního trenéra slovenské reprezentace, už je vázán jinde - v DAC Dunajská Streda. Otevírá se cesta pro další adepty? Dočká se český kouč Ivan Hašek, který před časem skončil v Libanonu?

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský tým před utkáním Ligy národů proti Kazachstánu.

Článek

Po ostudné prohře s Kazachstánem (0:1) skončil jako kouč reprezentace Štefan Tarkovič, na prvním místě byl jako adept na uvolněnou pozici brán Vladimír Weiss. Zvláště když prosákly zprávy, že ve Slovanu nebude pokračovat.

Do všeho svojí čerstvou a překvapivou zprávou ovšem vstoupil maďarsky píšící web Körkép.sk. Weiss se podle jeho informací zavázal, že povede DAC Dunajská Streda, ambiciózní tým, který chce dříve či později útočit na slovenský titul.

„Weiss podepsal s DAC tříletou smlouvu," oznámil Körkép.sk. Klub ze Žitného ostrova to zatím oficiálně nepotvrdil.

Spekuluje se, že Weiss měl dvě podmínky. Že si do týmu ze Slovanu vezme syna a přivede i dalšího zkušeného borce Róberta Maka, který naposledy hrál ve Ferencvárosi.

S úvahami o reprezentační budoucnosti trenéra Weisse je tak asi konec. Ledaže by se souběhem funkcí souhlasil DAC. A samotný kouč.

Že by Weiss vedl reprezentaci společně s klubovým celkem se spekulovalo už dříve, když nároďák neuspěl v boji o MS, Slovan ale byl proti. Jak by se k podobnému řešení stavěl DAC, není jasné.

Klub z jihu země, kde se z velké části mluví i maďarsky, též usilovat o příchod slavného Pála Dardaie na post sportovního ředitele, podle Körkép.sk se ho ale angažovat nepovedlo.

Reprezentaci teď v dalších červnových zápasech Ligy národů vedou dosavadní asistenti Samuel Slovák a Marek Mintál. Není pravděpodobné, že by zůstali natrvalo. „Chceme rozhodnout do konce měsíce," uvedl k otázce trenéra šéf slovenského fotbalu Ján Kováčik.

Reklama