Hlavní obsah

Baník zve do Ostravy malé ukrajinské fotbalisty ze Lvova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvoligový klub FC Baník Ostrava chce poskytnout obyvatelům válkou postižené Ukrajiny konkrétní pomoc. Jednou z forem baníkovské pomoci je nabídka ubytování malým fotbalistům z partnerského ukrajinského Ruchu Lvov. Baník s touto nabídkou oslovil sportovního ředitele tamní fotbalové školy Sergije Zajceva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava oslavují gól

Článek

„Nabídli jsme Ruchu Lvov, že pokud to podmínky na Ukrajině vůbec umožní, ubytujeme děti z některé z mládežnických kategorií v kapacitách, které máme k dispozici a tím jim po nutnou dobu nabídneme náhradní domov včetně veškeré nezbytné péče. Obrátili jsme se i na rodiče našich dětí s žádostí o pomoc a poskytnutí ubytování pro lvovské děti, to vše samozřejmě v součinnosti a za podpory Baníku Ostrava," sdělil šéf Akademie Baníku Ostrava Roman Holiš.

Baník má s ukrajinským Ruchem Lvov déletrvající kontakty. „Se sportovním ředitelem Akademie Ruchu Lvov panem Zajcevem jsme v permanentním kontaktu," uvedl Holiš. „Už s předstihem, to jsme ještě nevěděli, co na Ukrajině nastane, jsme domluvili soustředění našich mladých fotbalistů ve Lvově. A věříme, že v dubnu přivítáme v Ostravě na Turnaji čtyř zemí starší žáky Ruchu," řekl Holiš.

„V dubnu pořádáme Turnaj čtyř zemí, jehož leitmotivem je stejně jako před dvěma lety uctění památky obětí holocaustu. Jsem rád, že můžeme smysl tohoto turnaje naplnit také touto formou. Tedy formou pomoci dětem, které za nic nemohou a prožívají nyní v místě svého domova chvíle hrůzy, jaké si nedokážeme představit," dodal Holiš.

Nabídkou ubytování pro malé lvovské fotbalisty pomoc Baníku zemi zasažené neomluvitelnou ruskou agresí nekončí. O další podpoře Ukrajiny bude chce klub informovat v příštích dnech.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice