Hlavní obsah

Bielsa kvůli sporům se svazem skončil u chilské reprezentace

SANTIAGO

Chilská fotbalová reprezentace je bez trenéra. Marcelo Bielsa ukončil tříměsíční spekulace a v pátek z funkce kvůli neshodám s vedením svazu (ANFP) odstoupil. "Důvodem je styl, jakým po svém nástupu do funkce prezident Sergio Jadue vede svaz," citovala pětapadesátiletého Bielsu agentura Reuters. "Udělal všechno pro to, abych odstoupil," dodal argentinský kouč.

Článek

Bielsa o odchodu od národního týmu informoval už v loni v listopadu. Na konci roku a před pár dny se však objevily zprávy, že si rezignaci rozmyslel a u reprezentace zůstane.

Kouč, který vedl Chile od roku 2007 a na mistrovství světa s ním postoupil do osmifinále, se za frašku kolem své rezignace omluvil. "Mrzí mě, že se z toho stala telenovela, ale myslím, že já na tom vinu nenesu," uvedl.

Bielsa loni v listopadu rezignoval poté, co se stal novým prezidentem národního svazu Jorge Segovia, který nahradil Harolda Mayna-Nichollse, jenž Bielsu k reprezentaci přivedl. Segovia nakonec byl kvůli střetu zájmů prohlášen za nezpůsobilého vykonávat funkci, další volbu však vyhrál Jadue.

Ten byl stejně jako Segovia členem opozice proti Maynu-Nichollsovi, kterou vedla trojice velkých klubů Colo Colo, Universidad de Chile a Universidad Catolica. Těm se nelíbilo, že svaz upřednostňoval reprezentaci před zájmy klubů.

"Myslím, i když doufám, že se mýlím, že dříve nebo později bude chilský fotbal litovat toho, co Colo Colo, Universidad Catolica a Universidad de Chile provedly. Zejména vezmete-li v potaz jejich úmysly," prohlásil Bielsa.

Reklama

Související témata: