Hlavní obsah

Bloomberg: Práva na vysílání evropské Ligy mistrů v USA zůstanou Paramountu

Práva na vysílání ve Spojených státech stále populárnějších fotbalových zápasů evropské Ligy mistrů zůstanou společnosti Paramount Global. Na dalších šest let za ně zaplatí 1,5 miliardy dolarů (36,7 miliardy korun), což je více než dvakrát tolik, než na kolik zněla předchozí smlouva. Informovala o tom dnes s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Vlastník sítě CBS a streamovací služby Paramount+ odvysílá soutěž nejlepších evropských fotbalových klubů podle dohody, která bude platit od roku 2024 do roku 2030. Paramount za práva každoročně zaplatí 250 milionů dolarů. Dřívější smlouva byla napsaná na 100 milionů dolarů ročně, uvedly zdroje Bloombergu.

Fotbalová asociace UEFA se v minulosti pokoušela prodat práva na vysílání v angličtině a španělštině dohromady za zhruba dvě miliardy dolarů. Prodej práv pro španělsky mluvící trh, která aktuálně vlastní TelevisaUnivision, se ale nakonec rozhodla odložit, protože tamní streamovací trh je zatím v rané fázi.

Nová smlouva s Paramountem ohodnocuje Ligu mistrů jako jeden z finančně nejzajímavějších evropských fotbalových podniků v amerických médiích. Je také důkazem, že náklady na sportovní práva prudce rostou, píše Bloomberg.

Reklama

Související témata:
Michael Bloomberg