Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Mám problém, že v celé obraně Slavie není Čech

Závěrečné předkolo Konferenční ligy má za sebou první zápasy i za účasti dvou českých mužstev. Zatímco Slovácko vyhrálo nad švédským AIK jednoznačně 3:0, Slavia v Polsku narazila na možná až nečekaně silného soupeře a v Praze tak bude odvracet nepříznivé skóre 1:2. „Raków dokázal v sedmi lidech odpresovat devět hráčů Slavie,“ všímá si Petr Mikolanda ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz a naznačuje, že se sešívané čeká pořádná šichta.

Přímák s Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý útočník West Hamu či Viktorie Žižkov však hledá zastání pro tým kouče Jindřicha Trpišovského. „Jaký tým v Evropě dokáže hrát pět let nadstandardně? (...) Udržet to pět let je náročné a ani v top ligách se to nestává," vysvětluje expert moderátorovi Filipu Lejčkovi.

Jedna věc však Mikolandu na sestavě vršovického mužstva trápí. „Mám problém, že v celé obraně není Čech... Furt tam nemáš česky mluvícího stopera, který ví, co se má za jakých okolností," vyčítá sešívaným a nepřímo jim také nabízí radu, v čem by se Slavia mohla polepšit.

Výhra Slovácka 3:0 nad AIK v Konferenční lize byla podle experta Petra Mikolandy pro serevského soupeře milosrdnáVideo: Sport.cz

V Přímáku na Sport.cz se také řeší možné budoucí přestupy ve Fortuna lize. S příchodem Jana Morávka do Bohemians se znovu otevřely také slavné i neslavné návraty českých fotbalistů ze zahraničí. Celý pořad si můžete přehrát jako video i formou podcastu.

Reklama

Související témata: