Hlavní obsah

Brankář na mistrovství Afriky předvedl šílenou hrubku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šok minutu před koncem. Pobřeží slonoviny přišlo v nedělním skupinovém zápase na africkém Poháru národů o vítězství v nastavení. Sloni remizovali se Sierrou Leone 2:2, když se pod výsledek hrubou chybou podepsal gólman Badra Ali Sangaré.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Badra Ali Sangaré zůstává ležet na trávníku poté, co jeho Pobřeží slonoviny přišlo o výhru nad Sierrou Leone v nastavení.

Článek

Pobřeží slonoviny vstupovalo do zápasu proti Sieře Leone jako velký favorit a v případě vítězství už mohlo slavit postup do další fáze turnaje.

Sloni od 65. minuty drželi výsledek 2:1, jenže o výhru nakonec přišli kvůli obrovské chybě z úplného závěru duelu. Zkušený pětatřicetiletý gólman Sangaré se snažil odvrátit rohový kop po přihrávce hlavou od vlastního spoluhráče.

Sangaré ale při rutinním zákroku trestuhodně zaváhal a střídající útočník Alhaji Kamara měl hodně snadnou pozici při skórování. Brankář Slonů se při zákroku navíc zranil a ze hřiště ho museli odnést na nosítkách.

Fotbalisté Pobřeží slonoviny i tak vedou se čtyřmi body skupinu E a o postup by přišli jen v případě prohry v závěrečném zápase proti Alžírsku a kombinace několika dalších výsledků.

Reklama

Související témata: