Hlavní obsah

Bývalý plzeňský obránce Ševinský se stal koučem juniorky Viktorie

Plzeň

Bývalý obránce František Ševinský se po třech letech vrátil do Plzně a stal se trenérem fotbalistů juniorského týmu Viktorie. Mužstvo vede od začátku zimní přípravy společně s Radkem Schveinertem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Ševinský (vpravo) v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Šestatřicetiletý Ševinský během let 2009 až 2013 pomohl Plzni k mistrovskému titulu, triumfu v domácím poháru i postupu do Ligy mistrů. Pak se vrátil do Mladé Boleslavi a předloni během hostování na Žižkově kvůli zranění ukončil hráčskou kariéru. Někdejší stoper dosud trenérské zkušenosti sbíral v druholigovém Vyšehradu.

"Pro každého fotbalistu je těžké období po ukončení kariéry a aktivního fotbalového života. Nabídka Viktorie mi přijde jako příjemné navázání na konec mé kariéry a já jsem rád, že u fotbalu můžu nadále zůstat jako jeho aktivní součást," řekl Ševinský pro web západočeského klubu.

Na jaře by rád vylepšil osmé místo v juniorské lize, ale hlavním cílem je pro něj příprava plzeňských hráčů pro dospělý fotbal. "Pokud budeme hrát nahoře, bude to fajn, protože kluci uvidí, že jejich práce má nějaký smysl a můžou se fotbalově posouvat někam dál," upozornil Ševinský.

"Věřím, že pokud budou kluci vnímaví, pomůžou jim i moje zkušenosti. Budu se jim snažit předat poznatky, které jsem za svůj fotbalový život získal," dodal bývalý zadák Petržalky nebo Drnovic, který v české lize odehrál 187 utkání a vstřelil deset branek.

Reklama

Související témata: