Hlavní obsah

Bývalý sparťan nesměl letět do Prahy, na dovolenou dorazil autem přes Vídeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělal si v české lize dobré jméno, přes Duklu a Jablonec se posunul až do Sparty. Prahu si ruský fotbalista Vjačeslav Karavajev oblíbil, nedávno si ji vybral jako místo své dovolené. Obránce Petrohradu však narazil na důsledky agrese své země na Ukrajinu. Letecky nebyl do České republiky vpuštěn, nakonec tedy přicestoval autem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Vjačeslav Karavajev po utkání play off Evropské ligy s Rostovem.

Článek

Nevracel se do Prahy kvůli fotbalu, přestup by teď ostatně ani nebyl možný. Během cesty narazil na velký problém, protože Česká republika ruské občany nepřijímá.

„Na let z Istanbulu do Prahy nás nepustili. Čekali jsme šest hodin na přípoj, a když jsme se dostali k bráně, řekli nám, že Češi nepovolují ruské pasy. Museli jsme urychleně změnit plány a vzít si letenku do Vídně. Do Rakouska nás pustili bez problémů. Tam na nás čekal Martin Jiránek, přijel pro nás z Čech," líčí Vjačeslav Karavajev v rozhovoru pro ruský Sport24.

„Do Prahy jsme nakonec dojeli autem za další tři hodiny. Zpáteční cesta byla také dobrodružná. Sotva jsme stihli přestup, když jsme letěli z Amsterdamu do Petrohradu. První let měl zpoždění a přestup byl jen 1 hodinu a 10 minut. Nakonec jsme na let utíkali," dodává.

Karavajev přišel do Sparty před ročníkem 2016/17 a na pravém kraji obranu se mu dařilo. Spoluhráči byl v kabině dokonce zvolen nejlepším hráčem sezony. Poté si však nepadl do oka s italský koučem Andreou Stramaccionim a v lednu 2018 raději odešel do nizozemského Vitesse Arnhem.

Reklama