Hlavní obsah

České fotbalistky porazily Jamajku 3:2, rozhodlo se v poslední minutě

Aktualizováno

České fotbalistky v druhém utkání na přípravném turnaji čtyř zemí v Austrálii udolaly Jamajku 3:2 a po úvodní prohře 0:4 s domácím výběrem poprvé bodovaly. Zápas proti účastnicím letošního mistrovství světa rozhodla v 90. minutě střídající Alena Pěčková. Svěřenkyně trenéra Karla Rady zakončí Cup of Nations středečním duelem se Španělskem.

Foto: Ženský fotbal - Twitter

Alena Pěčková slavící vítězný gól v přátelském utkání proti Jamajce.

Článek

Češky se sice na rozdíl od Jamajčanek nekvalifikovaly na světový šampionát, do utkání ale i tak vstupovaly v roli favoritek. Radovy svěřenkyně měly trvalou převahu a po proměněné penaltě Andrey Staškové a gólu Kláry Cahynové v nastavení ovládly první půli 2:1.

Soupeřky ale po změně stran dokázaly i podruhé vyrovnat a zdálo se, že utkání spěje k remíze. V poslední minutě základní hrací doby ale po spolupráci dvou střídajících hráček doklepla na zadní tyči míč do odkryté branky Pěčková a premiérovým reprezentačním gólem při svém druhém startu rozhodla.

"V zápase jsme byli dominantnějším týmem a hru jsme měli po většinu času pod kontrolou. Šli jsme do vedení, což bylo samozřejmě super. Pak jsme měli být silnější na balonu, ale naopak jsme udělali zbytečnou ztrátu, soupeř šel do otevřené obrany a srovnal na 1:1," citoval web FAČR trenéra Radu.

"I když jsme těsně před koncem poločasu dali gól na 2:1, tak nám po změně stran soupeř dělal velké problémy. Jamajčanky podruhé srovnaly, ale my ukázali velkou vůli a zápas jsme v závěru opět strhli na svou stranu," doplnil bývalý český reprezentant.

Přípravný turnaj fotbalistek v Austrálii:
Česko - Jamajka 3:2 (2:1)
Branky: 24. Stašková z pen., 45.+5 Cahynová, 90. Pěčková - 42. Brownová, 56. Simmondsová.
Sestava Česka: B. Růžičková - Veselá (70. Černá), Bertholdová, Dědinová, Šlajsová - Cahynová - K. Růžičková (70. Pěčková), Polcarová (66. Stárová), Cvrčková (66. Mrázová), Khýrová (80. Dlasková) - Stašková (80. L. Martínková). Trenér: K. Rada.

Reklama