Hlavní obsah

Chaos ve finále. Pět červených karet, do rvaček se zapojili i trenéři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně divoký závěr měl finálový duel turnaje Hry Jihovýchodní Asie mezi reprezentacemi do 22 let Indonésie a Thajska (5:2 po prodloužení). Během vypjaté koncovky zápasu se strhlo hned několik rvaček, do kterých byli zapleteni i funkcionáři obou mužstev a vzduchem létaly pěsti. Sudí dohromady vytáhl pět červených karet a v nejbližších dnech se incidenty budou zabývat kompetentní osoby.

Fotbalové finále na Hrách jihovýchodní Asie poznamenala drsná bitkaVideo: sntv

 
Článek

K prvnímu střetu došlo během vyrovnávací branky na 2:2 v 97. minutě reprezentací Thajska. Hráči i funkcionáři během oslav dokonce přeběhli před soupeřovu lavičku a začal jeden velký chaos, do kterého se zapojilo několik osob včetně trenérů i hráčů. Situace byla pro tentokrát rychle zažehnána a mohlo se pokračovat prodloužením.

Tam přišel ještě vážnější konflikt, do kterého museli zasáhnout i uniformovaní bezpečnostní pracovníci, kteří měli co dělat, aby rozhořčené celky dokázaly udržet zkrátka. Činil se například i thajský brankář Soponwit Rakyart, který sprintem od své branky naběhl do protihráče a zasadil mu úder do hlavy. Kop inkasoval i indonéský trenér, který se zhroutil k zemi. Nepřehledná situace gradovala a od od postranní lajny postupovala směrem do hřiště.

Rvačky se zúčastnilo více než 10 lidí a rozhodčí dohromady rozdali pět červených karet. Jednu vyfasoval jíž zmíněný brankář, Thajsko navíc zápas dohrávalo pouze v osmi hráčích. Rozhodčí následně u postranní lajny uspořádali „mírový summit" k uklidnění situace. Napětí se oběma reprezentacím nakonec povedlo udržet a duel skončil vítězstvím Indonésie 5:2 a tedy ziskem turnajové trofeje.

„Litují, že se přátelé z Thajska i našeho týmu takhle „pohádali". Ale už je konec, už jsme se objali a odpustili si. Tohle je fotbal," řekl po zápase indonéský hlavní trenér Indra Syafri. Nefotbalové incidenty přesto budou mít dohru. V nejbližší době by se měl zřídit výbor, který vyšetří zúčastněné osoby a přijme rozhodná opatření.

Reklama

Související témata: