Hlavní obsah

Chovanec má trénovat v Emirátech. Je to kouč velkého kalibru, pochvalují si Arabové

Praha

Někdejší generální sportovní manažer Sparty Praha Jozef Chovanec má od příští sezóny trénovat klub Bani Yas ve Spojených arabských emirátech. Informoval o tom server sport360.com.

Foto: Petr Horník, Právo

Jozef Chovanec získal exotické angažmá.

Článek

Dvaapadesátiletý kouč nahradí ve funkci Argentince Gabriela Calderona, jenž v klubu kvůli špatným výsledkům skončil. Server uvádí, že smlouva mezi Chovancem a viceprezidentem Bani Yas Saifem Al Chailim byla podepsána v sobotu.

„Je koučem velkého kalibru, má spousty zkušeností na té nejvyšší úrovni. Jsme si jistí, že je správnou volbou, která posune náš klub vpřed. Těšíme se na spolupráci s ním," řekl na Chovancovu adresu Al Chaili.

Bani Yas má za sebou nevydařenou sezónu, v lize skončilo až na devátém místě a nedařilo se mu ani v asijské Lize mistrů. Od Chovance si ambiciózní klub pochopitelně slibuje mnohem lepší výsledky.

„Máme opci na prodloužení smlouvy. Uvidíme, jak se mu v první sezóně bude dařit. Bani Yas má opět v lize ty nejvyšší cíle. Loni se nám v ní tolik nedařilo, protože jsem se hodně zaměřili na Ligu mistrů," vysvětlil viceprezident.

Reklama

Související témata: