Hlavní obsah

Další milník pro superhvězdu. Ronaldo se díky čtyřgólové kanonádě přiblížil Bicanovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně naplno otevřel gólový účet v novém působišti. Po třech duelech v dresu an-Nasru, kdy se prosadil jen jednou z pokutového kopu, dal Cristiano Ronaldo naplno ochutnat své nesporné střelecké umění. V ligovém duelu proti mužstvu al-Vahdá nasázel čtyři branky a de facto úplně sám tak rozhodl o vítězství 4:0. První trefou navíc pokořil hranici 500 ligových branek v kariéře a je tak jediným momentálně aktivním fotbalistou, který na tuto metu dosáhl. V historii se podobný počin podařil jen čtyřem dalším hráčům včetně legendárního bombera Slavie Josefa Bicana.

Foto: Hussein Malla, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo se raduje z branky

Článek

„V Evropě jsem pokořil mnoho rekordů a zde chci dělat to samé," prohlašoval tradičně sebevědomý Ronaldo pár dní po přestupu do Saúdské Arábie. A ač měl rozjezd značně vlažný, nyní to vypadá, že svá slova bude plnit do puntíku.

První branka na hřišti al-Vahdy byla jeho pětistou ligovou v životě, 38letého forvarda ale pokoření dalšího z řady milníků nijak neuspokojilo a navrch se trefil ještě třikrát. „Jsem opravdu šťastný za góly, které se mi podařilo vstřelit, ale daleko důležitější pro mě je, že jsem pomohl týmu k výhře," diplomaticky pravil slavný CR7 v pozápasovém rozhovoru pro SSC Channel.

Ronaldova kanonáda prozatím uzavřela jeho střelecký účet v nejvyšších soutěžích na čísle 503, dá se ale předpokládat, že do konce sezóny pětinásobný držitel Zlatého míče ještě pěkných pár kousků přidá. V historické tabulce ligových střelců je zatím Ronaldo na páté příčce, ve vedení zůstává s poměrně pohodlným náskokem legendární Pelé.

Historická tabulka ligových střelců
1.Pelé604
2.Romário544
3.Josef Bican518
4.Ferenc Puskás514
5.Cristiano Ronaldo503

Na překonání jeho 604 gólů zatím CR7 realisticky pomýšlet nemůže. Pokud si ale formu z posledního duelu přenese i do dalších zápasů, mohl by se do konce sezóny stát minimálně nejlepším ligovým střelcem z řad Evropanů. Pomyslný titul pro kanonýry ze starého kontinentu momentálně drží Josef Bican, jenž se zastavil na 518 zářezech.

Ronaldo má nyní dohromady na kontě 503 ligových branek v pěti klubech a pěti různých soutěžích: 103 dal za Manchester United, 311 za Real Madrid, 81 za Juventus, tři za Sporting Lisabon a nyní pět za an-Nasr.

Mimochodem, celkové historické tabulce střelců již Ronaldo vládne. V kariéře se ve všech soutěžních utkání prosadil 824x, druhý Lionel Messi je zatím na 796 gólech (490 z toho vstřelil v lize).

Reklama

Související témata: