Hlavní obsah

Česko - Chorvatsko 3:1Devatenáctka v kvalifikaci na fotbalové ME porazila Chorvatsko

Čeští fotbalisté do 19 let na úvod elitní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy porazili v portugalském Fau 3:1 Chorvatsko. Další utkání čeká svěřence Radka Bejbla v sobotu proti domácímu výběru, který dnes udolal gólem v nastaveném čase 1:0 Švédsko. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí na červencový šampionát na Maltě pouze vítěz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Chorvaty poslal do vedení v 29. minutě Matej Matič. O tři minuty ale vyrovnal kapitán českého týmu Lukáš Ambros, jenž před měsícem debutoval za Wolfsburg v bundeslize. O vítěznou trefu se postaral v 56. minutě ostravský záložník Matěj Šín a čtyři minutě před koncem přidal pojistku střídající Daniel Šmiga.

Kromě sobotního zápasu s Portugalskem odehrají čeští mladíci o další tři dny později ještě duel se Švédskem.

Sedmnáctka podlehla Polsku

Fotbalová reprezentace do 17 let zahájila elitní fázi kvalifikace o postup na mistrovství Evropy porážkou 0:1 s Polskem. Jedinou branku utkání vstřelil až v 84. minutě střídající Mike Huras.

Svěřence kouče Petra Havlíčka ještě v Portugalsku čeká v sobotu zápas se Slovenskem a v úterý s domácím týmem. Na závěrečný turnaj v Maďarsku, který se uskuteční od 12. května do 4. června, postoupí vítězové osmi čtyřčlenných skupin a sedm nejlepších celků z druhých míst.

Elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let:
ČR - Chorvatsko 3:1 (1:1)
Branky: 32. Ambros, 56. Šín, 86. Šmiga - 29. Matič.
Sestava ČR: Dvořák - Krejčí, Kričfaluši, Čoudek - Mašek (83. Vachoušek), Grygar, Šín (76. Slončík), Kubr - Ambros - Vojta (76. Šmiga), Špatenka (83. Beran). Trenér: Bejbl.
Elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let:
ČR - Polsko 0:1 (0:0)
Branka: 84. Huras.
Sestava ČR: Heerkens - Herák, Konečný, Kubát, Tesař - Pech, Musil, Honajzer (25. Saal) - Mokrovics (83. Hájek), Rus (70. Pikolon), Hranoš. Trenér: Havlíček.

Reklama

Související témata: