Hlavní obsah

Do nominace Slováků na zápas s Českem se může dostat i Škrtel

Aktualizováno

V devatenáctičlenné nominaci nového trenéra slovenské fotbalové reprezentace Štefana Tarkoviče na finálový zápas baráže o postup na mistrovství Evropy v Severním Irsku (12. listopadu) a na utkání Ligy národů se Skotskem (15. listopadu) a v Česku (18. listopadu) jsou i Vladimír Weiss a Tomáš Hubočan, kteří se do národního týmu vracejí po téměř dvou letech. Mezi náhradníky je pak i bývalý kapitán Martin Škrtel, který bude do nominace dopsán, pokud pominou jeho zdravotní problémy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté slovenské reprezentace Miroslav Stoch (vlevo) a Martin Škrtel během tréninku v Edenu.

Článek

"Martin (Škrtel) se zranil v posledním zápase, má problémy se stehenním svalem. Nevíme, jak se to bude vyvíjet. Když se jeho stav zlepší, chceme ho donominovat," uvedl na tiskové konferenci prozatímní kouč Tarkovič na adresu pětatřicetiletého obránce Basaksehiru Istanbul.

Škrtel, Hubočan i Weiss ukončili či přerušili reprezentační kariéru v únoru 2019 po příchodu předchozího trenéra Pavla Hapala, který byl v říjnu kvůli špatným výsledkům odvolán. Hapalův nástupce Tarkovič je chtěl zlákat kvůli tomu, že Slovensko v Severním Irsku čeká klíčový zápas o postup na mistrovství Evropy.

"Říkal jsem už při svém nástupu do funkce (reprezentačního trenéra), že oslovím všechny hráče, kteří jsou na takové úrovni, aby mohli reprezentaci pomoct a odehrají dobrý zápas. Proto jsem oslovil i ty, kteří už oficiálně ukončili reprezentační kariéru," podotkl Tarkovič.

Nominace Slovenska na baráž Eura 2020 se Severním Irskem (12. listopadu) a zápasy Ligy národů se Skotskem (15. listopadu) a ČR (18. listopadu):
Brankáři:
Marek Rodák (Fulham/Angl.)
Dominik Greif (Slovan Bratislava).
Obránci:
Peter Pekarík (Hertha Berlín/Něm.)
Ľubomír Šatka (Poznaň/Pol.)
Martin Koscelník (Liberec)
Milan Škriniar (Inter Milán/It.)
Martin Valjent (Mallorca/Šp.)
Róbert Mazáň (Mladá Boleslav)
Tomáš Hubočan (Omonia Nikósie/Kypr).
Záložníci:
Marek Hamšík (Ta-lien/Čína)
Ján Greguš (Minnesota/USA)
Albert Rusnák (Salt Lake/USA)
Stanislav Lobotka (Neapol/It.)
Patrik Hrošovský (Genk/Belg.)
Juraj Kucka (Parma/It.)
Ondrej Duda (Kolín nad Rýnem/Něm.)
Róbert Mak (Ferencváros Budapešť/Maď.)
Vladimír Weiss (Slovan Bratislava).
Útočník:
Michal Ďuriš (Omonia Nikósie/Kypr).

V nominaci je i současný kapitán Marek Hamšík, stejně jako obránce Milan Škriniar, který minulý reprezentační sraz musel vynechat kvůli koronaviru. Naopak v ní stále kvůli zranění chybí brankářská jednička Martin Dúbravka. Šest míst v nominaci nechal Tarkovič volných, protože uvažovaní hráči do nominace Dušan Kuciak, Denis Vavro, Lukáš Haraslín, František Plach, Samuel Mráz a Jaroslav Mihalík jsou aktuálně v karanténě kvůli koronaviru.

"Žijeme ve specifické době. Věci, které platí dnes, nemusejí platit ani za dva dny. Proto jsme se rozhodli nominaci postavit takhle. Původně jsme chtěli nominovat 25 hráčů hned, nakonec jsme se ale rozhodli pro 19 hráčů a ostatní budeme doplňovat podle vývoje situace," dodal Tarkovič.

Reklama

Související témata: