Hlavní obsah

Drsný konec u slovenské reprezentace! Odvolaný jsem byl v horečkách a po telefonu, vzpomíná Hapal

Dobře ví, že odvolání z pozice kouče patří k práci fotbalového trenéra. Konec u slovenské reprezentace však i po řadě měsíců Pavla Hapala stále bolí. S týmem postoupil do finále baráže o EURO 2021, jenže následné špatné výsledky v Lize národů ho stály místo. Rozchod se slovenskou reprezentací byl hodně drsný. Hapal o něm promluvil v pořadu Přímák na Sport.cz.

Český trenér Pavel Hapal v Přímáku vzpomíná na drsný konec u slovenské reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

K odvolání kouče došlo po porážce s Izraelem, kdy ani Hapal nebyl na lavičce s Izraelem. „Ultimátum žádné nebylo. V Lize národů nám ro tehdy nešlo. Mělo to ale objektivní příčiny, roli hrál covid, vzhledem k důležitosti zápasů jsme někdy museli hráče šetřit. Měl jsem pro všechno adekvátní vysvětlení, jen musí být druhá strana, která vám naslouchá. To se nestalo," popisuje nepříjemné chvíle český kouč.

„Odvolaný jsem byl po telefonu ve chvíli, kdy jsem ležel v horečkách na své chalupě, kdy jsem nechtěl ohrozit ani svoji rodinu, abych někoho nenakazil," vzpomíná na situaci, kdy dostal u slovenské reprezentace padáka. „Pak už se jen člověk musí dohodnout na ukončení smlouvy," pokračuje český kouč.

Ivan Hašek vzpomíná na nejbizarnější angažmáVideo: Sport.cz

Konec angažmá ho bolel, cítil hořkost. „Tu ale cítíte při každém odvolání, když děláte práci na sto procent, dáváte tomu maximum. Ale jste hodnocený od výsledků. Ty tam nebyly," přiznává Hapal v pořadu Přímák na Sport.cz. „V téhle situaci jsem byl hodně zklamaný, protože jsme postoupili do finále baráže o postup na mistrovství Evropy. Tu nakonec Slováci vyhráli a postoupili. A já už jsem u toho nebyl," dodává.

Kde všude mají české trenéry? Pasáž z Přímáku s Ivanem HaškemVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama

Související témata: