Hlavní obsah

Dunajská Streda zve fanoušky na stadion navzdory koronaviru, pomoct má odvážný plán

Dunajská Streda/Praha

Ligový šlágr slovenské fotbalové nejvyšší soutěže mezi Dunajskou Stredou a Slovanem Bratislava by se v neděli mohl odehrát před zaplněnými tribunami MOL Arény. Domácí klub chce před duelem zdarma otestovat fanoušky a využít nařízení vlády k tomu, aby je vpustil na stadion.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Dunajské Stredy Martin Jedlička. Archivní foto

Článek

„Fanoušci patří na tribuny," hlásí odhodlaně Dunajská Streda prostřednictvím svých webových stránek. Zástupci klubu přišli s řešením, jak nehrát před prázdnými ochozy. Před nedělním šlágrem slovenské Fortuna ligy chce zdarma otestovat návštěvníky na covid-19.

Testování má proběhnout v neděli přímo v okolí MOL Arény. „Odběr vzorků vykoná kvalifikovaný personál," hlásí klub a připraveno má být deset stanovišť, aby se netvořily velké fronty. K testu se mohou přihlásit majitelé permanentních vstupenek Dunajské Stredy.

Klub se ve svém plánu odvolává na nařízení slovenské vlády, které umožňuje osobám účast na hromadných akcích za předpokladu prokázání negativního testu na koronavirus, který není starší 12 hodin.

„Věříme, že tato iniciativa může znamenat přelom směrem k budoucnosti a rozvoji fotbalu i pro další ligové soutěže na Slovensku," píše se dále na webu klubu. Podle vyjádření DAC 1904 je aktuálně k dispozici 1000 testů, do budoucna se ale chystá navýšení kapacity.

Reklama

Související témata: