Hlavní obsah

Dva týmy byly kvůli korupci vyloučeny z fotbalové Ligy CONCACAF

Surinamský fotbalový klub Inter Moengotapoe a honduraská Olimpia Tegucigalpa byly kvůli korupci vyloučeny z Ligy CONCACAF, druhého nejvyššího středoamerického poháru po Lize mistrů. Po vzájemném utkání prvního kola, které skončilo výhrou hostujícího týmu 6:0, přijalo několik hráčů Olimpie od soupeře peníze.

Foto: Twitter @bubbaprog

V utkání nastoupil i šedesátiletý surinamský viceprezident Ronnie Brunswijk

Článek

V utkání nastoupil i šedesátiletý surinamský viceprezident Ronnie Brunswijk, který je majitelem a předsedou Interu. Bývalý vůdce povstalců v surinamské občanské válce odehrál jako kapitán 54 minut po boku svého syna Damiana, který je o 40 let mladší. Po utkání Brunswijk rozdával hráčům soupeře peníze. Za své počínání dostal ve fotbale tříletý distanc.

Zástupci Olimpie v prohlášení uvedli, že přijetí peněz v šatně po utkání byla chyba a že z ní vyvodí disciplinární následky. Peníze věnují honduraské nadaci na léčbu dětské rakoviny.

Na bohatého surinamského podnikatele Brunswijka byl v minulosti vydán zatykač. V Nizozemsku byl odsouzen na osm let a ve Francii na deset let za obchod s drogami. Surinam svoje obyvatele nevydává.

Reklama