Hlavní obsah

Ex-libereckého Maru atakovali fanoušci kvůli islámu. Je mi do breku, prohlásil jeho parťák

Liberec

Dramatické okamžiky zažil ex-liberecký Kamso Mara po výhře Beitaru Jeruzalém 3:0 na hřišti Maccabi Petah Tikva. Podle izraelských médií ho fanoušci Beitaru při závěrečné děkovačce slovně napadali kvůli jeho islámské víře. Dva se k němu dokonce snažili na trávník proniknout, což se jim však nepodařilo. Beitar je nechvalně známý tím, že jeho radikální fanoušci, sdružení ve skupině „La Familia“, v týmu muslimy nechtějí a proti všemu islámskému se vymezují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kamso Mara ze Slovanu Liberec během utkání na Bohemians.

Článek

„Je mi do breku, on (Kamso) je tady hráčem s největším srdcem," prohlásil o reprezentantovi Guineje jeho spoluhráč Edwin Gyasi z Ghany, jenž hraje za Beitar v první sezoně.

„K týmu se připojil zraněný a nemohl zpočátku hrát, ale obětoval tomu vše. Je to ostuda a hanba, co mu provedli. Řekli jsme mu, že stojíme za ním," dodal záložník Gyasi, který byl spolu se svým krajanem Richmondem Boakyem z chování části fanoušků otřesen. Klub již oznámil, že se extrémisty pokusí pomocí kamer identifikovat.

Rodák z guinejské metropole Conakry zamířil do Beitaru Jeruzalém v polovině září z Liberce na hostování do konce sezony, když se s kabinou Slovanu rozhádal a v sestavě pod koučem Hoftychem ztratil místo. Dosud za jeruzalémský celek odehrál čtyři utkání. Debut v jeho dresu defenzivní záložník zažil v polovině minulého měsíce proti Hapoelu Tel Aviv. Členové tvrdého jádra „La Familia" po jeho premiéře několik fanoušků Beitaru za jeho podporu napadlo. Za Beitar dosud v minulosti hráli jen čtyři muslimové, Mara je pátým.

Reklama

Související témata: