Hlavní obsah

Fanoušci se v Ghaně rozloučili s Atsuem, který nepřežil zemětřesení v Turecku

Ghanští fanoušci se při státním pohřbu rozloučili s fotbalovým reprezentantem Christianem Atsuem, který se stal jednou z obětí únorového ničivého zemětřesení v Turecku. Příbuzní, přátelé i příznivci přišli záložníkovi vzdát hold k budově parlamentu, kde byla vystavena rakev zahalená do státní vlajky.

Foto: Francis Kokoroko, Reuters

Státní pohřeb Christiana Atsua v Akkře.

Článek
Fotogalerie

Atsu, jenž v Turecku hrál za Hatayspor, byl pohřešován od 6. února. Bezprostředně po zemětřesení se sice objevily informace, že se ho podařilo z trosek vyprostit živého, ty se ale nepotvrdily. Teprve po dvou týdnech bylo objeveno jeho tělo při odklízení sutin zříceného bytového domu. Bývalý hráč Chelsea nebo Newcastlu zemřel v 31 letech.

"Byl víc než jen fotbalista. Budeme ho mít navždy v srdcích, protože pomohl mnoha lidem," řekla agentuře Reuters jedna z přítelkyň rodiny a připomněla, že Atsu ve své vlasti štědře přispíval na charitativní projekty.

Atsu měl z Turecka pár hodin před zemětřesením odletět, ale poté, co dal v zápase turecké ligy proti Kasimpase vítězný gól, si to podle trenéra rozmyslel a zůstal. Přírodní katastrofa si v Turecku a Sýrii vyžádala více než 54 000 obětí.

Reklama