Hlavní obsah

Fanoušci z Pobřeží slonoviny se modlí za své fotbalisty

ABIDŽAN

Fotbalová horečka v Africe vrcholí a fanoušci Pobřeží slonoviny se upínají k modlitbám. Ty mají pomoci týmu kolem hvězdného útočníka Chelsea Didiera Drogby k vítězství na africkém šampionátu, který začne 20. ledna v Ghaně.

Článek

Seance organizuje "Spolek sloních matek", početná skupina žen, které neváhají cestovat osm hodin v rozpálených autobusech. Na stadiónech v Ghaně pak budou tančit, křičet a zpívat, ať bude výsledek jakýkoliv.

V mešitě v Abidžanu či v bazilice v Yamoussoukru, všude tam se volá o pomoc. "Mluvíme k Bohu s otevřeným srdcem a upřímností a on nás vždy vyslyší. Proto věřím, že tentokrát vyhrajeme," citovala agentura Reuters fanouška z chudinské čtvrti hlavního města.

Fotbalistům Pobřeží slonoviny před dvěma lety kýžený titul unikl doslova mezi prsty. Po bezbrankovém finále podlehli Egyptu až v penaltovém rozstřelu.

Po období občanské války a mezinárodní izolace se Pobřeží slonoviny chce na africkém šampionátu zviditelnit také svojí kuchyní a populární hudbou. K tomu budou sloužit v Ghaně fanouškovské vesnice.

Reklama

Související témata: